Latvijā izsniegtās vadītāja apliecības pilnībā atbilst visām starptautiskām normām

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izsniegtās vadītāja apliecības atbilst visām starptautiskām prasībām un tiek atzītas citās valstīs tāpat kā līdz šim.

CSDD ir saņēmusi informāciju no Eiropas Komisijas (EK ) un iepazinusies ar tās saturu. EK nav pretenziju ne pret Latvijas apliecību vizuālo noformējumu un ne tās saturu.

Iespējams, ka Latvijai tehniski būs jāpārņem atsevišķi specifiski kodi, kas noteikti EK Direktīvā. Latvijā šādi kodi līdz šim nav tikuši piemēroti un arī nākotnē iespējami tikai teorētiski. Līdz ar to Latvijas autovadītājus šīs tehniskās izmaiņas neskar nekādā veidā. Tas varētu attiekties tikai uz atsevišķu ES valstu autovadītājiem, kuri vēlēsies savas apliecības mainīt Latvijā un kuru valstī šādi kodi tiek lietoti.

Latvijas normatīvajos aktos, piemēram, nebija iekļauts 79. kods, kas attiecas uz atsevišķu valstu vēsturiskām apliecībām, kas tikušas izdotas pirms vienoto kategoriju ieviešanas. Tā kods 79.01. nosaka – vienīgi divriteņu transportlīdzekļi ar blakusvāģi vai bez tā, vai 79.03. – vienīgi tricikli. Latvijā šādu specifisku kodu vadītāja apliecībās nekad nav bijis.

Lai pārņemtu visus Direktīvā iekļautos kodus, tiks veikta detalizētāka normatīvo aktu izpēte un nepieciešamības gadījumā tiks papildināti MK noteikumi Nr.103.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.