Policija atbalsta kriminālatbildības noteikšanu dzērājšoferiem

Valsts policija (VP) atbalsta kriminālatbildības noteikšanu par braukšanu reibumā, aģentūra LETA noskaidroja VP.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis skaidroja, ka patlaban lielākā problēma ir tie autovadītāji, kuri vada savu transportlīdzekli, esot lielā alkohola reibumā – virs 1,5 promilēm. Analizējot visus šāda veida pārkāpumus, varot secināt, ka vairāk nekā puse no konstatētajiem dzērājšoferiem ir bijuši smagā alkohola reibumā.

“Tieši šie dzērājšoferi rada visbīstamākās avārijas situācijas uz ceļiem. Šāda aina diemžēl ir vērojama jau ilgstoši – situācija ar šoferiem alkohola reibumā ir nemainīga jau vairākus gadus,” norādīja Jančevskis.

Kā viens no instrumentiem, kas varētu uzlabot situāciju, ir noteikt kriminālatbildību par braukšanu pie stūres reibumā no noteikta promiļu skaita. Situācijas, kad autovadītājs ir sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, ir apzināta un ļaunprātīga darbība, kā arī šāda persona visticamāk nav aizdomājusies par sekām savai rīcībai. Par šādu apzinātu un bezatbildīgu rīcību ir jābūt atbilstošai un pietiekami stingrai atbildībai, norādīja Jančevskis.

Viņš arī atgādināja, ka VP jau iepriekš bija vērsusies pie likumdevēja ar ierosinājumu kriminalizēt braukšanu virs 1,5 promilēm, bet šīm ierosinājumam netika gūts atbalsts.

Jau ziņots, ka Saeima nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Krimināllikumā, kuros piedāvāts ieviest kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Foto: Pexels.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.