“Meistara padoms”: Ziemā dīzeļauto bāku turam pilnu! (+VIDEO)

Tikai tad, kad termometrā pirmoreiz parādās mīnusi un pienāk pirmais rīts, kad nākas atkausēt automašīnas stiklus, dīzeļautomašīnu vadītāji nervozi atskārst, ka nav painteresējušies, vai benzīntankā pārdod jau ziemas vai vēl joprojām vasaras dīzeli? Arī tehnikai ir jābūt atbilstoši sagatavotai.

“Kā katru gadu laicīgi prognozējam ziemas degvielas piegādi, lai Latvijas DUS būtu atbilstoša dīzeļdegviela atbilstošam gadalaikam. Pašlaik no novembra mūsu stacijās pieejama arktiskā 0 klases dīzeļdegviela. Mainoties laikapstākļiem pāriesim uz spēcīgākām degvielām,” tā Armands Beiziķis, Neste Latvija valdes priekšsēdētājs.

Tātad ar degvielu viss ir kārtībā, bet vai ziemai gatavi ir mūsu auto? Kā pareizi sagatavoties ziemai? Pirmā lieta – jauns degvielas filtrs. Gros Auto struktūrvienības vadītājs Normunds Tarkšs: ” Degvielas filtrs jāmaina katrā apkopē bet mūsu klimatā pat sezonāli. Un arī neizvēlēties pašu lētāko variantu, jo ir atšķirība filtrējošos elementos. Briesmas var uzglūnēt pat pirms degvielas filtra – proti, bākā jeb degvielas tvertnē, sevišķi, ja ir ieradums pildīt pa 5 vai 10 litriem. Ja bāka nav pilna, tur veidojas kondensāts, kas notek uz leju un sakrājas bākas apakšā kā ūdens. Reizē ar to veido emulsiju ar degvielu var aizsērēt filtri un bojāt sūkni.” Bez tam ūdens kondensāts izraisa koroziju. Tātad – ziemā bāku turam pilnu. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.