VK: Pērn autoceļu sakārtošanai papildus piešķirtais finansējums kopumā izlietots atbilstoši piešķiršanas mērķim

Pagājušajā gadā Satiksmes ministrijai ekonomikas atveseļošanai papildu piešķirtais un izlietotais finansējums autoceļu sakārtošanas projektiem 72,512 miljonu eiro apmērā kopumā izlietots atbilstoši piešķiršanas mērķim, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Valsts kontroles ieskatā, VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC), apgūstot papildus piešķirto finansējumu projektu īstenošanai autoceļu jomā, ir veikusi pasākumus, lai nodrošinātu autoceļu atjaunošanu un saglabāšanu.

Vienlaikus, ņemot vērā ierobežoto laika periodu no Ministru kabineta lēmuma pieņemšanas aprīlī par papildu finansējuma piešķiršanu līdz finansējuma apgūšanas beigu termiņam – 2020.gada gada beigām, LVC pieļāvusi atkāpes no Valsts autoceļu sakārtošanas programmā 2014.-2023.gadam noteiktajiem pasākumiem un pieejas to īstenošanai.

Valsts kontroles pauž, ka sistēmiskas pieejas nodrošināšana valsts autoceļu sakārtošanā, ievērojot attīstības plānošanas un budžeta plānošanas dokumentu saskaņotības principu, ir būtiska, lai tiktu īstenotas sabiedrības intereses, kā arī tiktu sekmēta attīstības plānošanas mērķu sasniegšana valsts autoceļu sakārtošanas jomā.

Trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes laikā, atbildot uz deputātu jautājumiem par to, kādēļ pieļautas atkāpes no sakārtošanas programmas, LVC valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis pauda, ka Covid-19 krīzes laikā piešķirto papildus finansējumu nevar uzskatīt par daļu no ierastās programmas, lai gan par papildu līdzekļiem veikti darbi arī tajā.

Lazdovskis skaidroja, ka finansējuma apgūšanas termiņš pērn liedzis realizēt plašākus projektus, kas ietvēris arī būvprojektu izveidi.
 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.