“Meistara padoms”: Kā uzlabot auto labsajūtu ziemā ? (+VIDEO)

Ziema ir automašīnām nedraudzīgs gadalaiks. Spēkrati varbūt nebīstas stipra sala, taču to mezgliem netīk temperatūras svārstības, mitrums un pretslīdes reaģenti. Tomēr jābrauc ir.

Vislielākajā salā jautājām Boch Car Service speciālistam – kā pats autovadītājs var uzlabot automašīnas labsajūtu ziemā?  Noteikti no rīta vajadzētu auto iesildīt, lai saeļļojas motors. Tas mašīnai būs labāk. Motoreļļa pa nakti notecējusi karterī, un salā kļuvusi stīgrāka. Paiet ilgāks laiks, kamēr tā sasniedz vitāli svarīgos eļļošanas punktus. Tikpat noderīgi “iekustināt” transmisijas eļļu pārnesumkārbā un citus darba šķidrumus, ko pārvieto sūkņi.

Labas vējstikla slotiņas ir drošas braukšanas garants, it īpaši sliktas redzamības apstākļos. Labas slotiņas nav lētas, tāpēc autovadītāji tās mēģīna pasargāt no piesalšanas saslienot uz nakti gaisā. Ieteikums būtu tās neatvērt, neatstāt paceltas, jo pastāv risks, ka tās var aizvērties līdz ar vēju un saplēst vējtsiklu. Vēl viens klasisks veids kā pašiem uztaisīt plaisu stiklā, ir mēģinājums salā, tumsā un putenī nomainīt slotiņas. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.