Pērkam vairāk jaunu auto ar benzīnu, bet tik un tā vairāk lejam dīzeli. Kā tā? (+VIDEO)

Nesen publicētie jaunu automašīnu reģistrācijas dati atainoja mazu sensāciju – trīs ceturtdaļas privāto pircēju pērn izvēlējušies automašīnu ar benzīna dzinēju! Vai tas atspoguļojas arī degvielas tirdzniecībā? Nē, gluži otrādi!

“Noteikti Latvijā vairāk patērē dīzeļdegvielu. 75 – 80% visas degvielas ir dīzelis. Benzīna apjoms joprojām krītas. Kad kritās abu degvielu patēriņš, benzīna kritums bija lielāks,” atzīst SIA Neste Latvija valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis. Polaritātes maiņa jaunu auto tirgū atstājusi niecīgu iespaidu uz Latvijas autoparku. 85% pagājušā gadā ievesto lietoto vieglo spēkratu tik un tā bijuši aprīkoti ar dīzeļdzinējiem. Mīnus 20. Temperatūra, ko pēdējā laikā bijām redzējuši tikai saldētavās, piepeši sadomāja iznākt ielās. Tādā aukstumā drīkst sasalt viss – izņemot degvielu. 

Armands Beiziķis: “Neste ziemai bija gatava, jau pirms Jaunā gada nomainot nulltās un pirmās arktiskās klases ziemas dīzeļdegvielu pret otro – mūsu platuma grādiem augstāko klasi. Mūsu stacijās pieejama 2. arktiskās klases dīzeļdegviela, kurai sasalšanas temperatūra ir zem mīnus 32 grādiem. Jāsaka gan, ka arī zemāko arktisko klašu dīzeļdegvielas ir saliuzturīgas. Arktiskā nulltā klase – līdz mīnus 22 grādiem, bet pirmā – līdz mīnus 26.”  Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.