TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Elektriskais Peugeot e208 rāda līdera cienīgu sniegumu (+VIDEO)

Šis elektrozilais brīnums ir Peugeot e208. Pilnībā elektriska automašīna, kas maksā tikpat cik visiem zināmā Renault Zoe. Izskatās atraktīvāk. Jautājums, vai atraktīvāk arī brauc?

Lai to noskaidrotu, sāksim ar tehniskajiem datiem. Elektriskā 208tā paātrinājums ir pat labāks nekā jaudīgākajam benzīna modelim, kuru tā vien gribējās salīdzināt ar rallijkrosa automašīnu ielai. Pilnībā elektrisks, taču ne švaks. 100 kilovati, tas ir apmēram 136 zirgspēki. Elektriskais Peugeot pēc dinamikas līdzinās ja nu ne gluži karstajam tad siltajam hečbekam. Jāņem vērā viens – mašīna ir smagāka.

Pie tam konkrēti smagāka. Peugeot 208 ar 131 zirgspēka turbomotoru un automātisko kārbu ir 300 kilogramus vieglāks, bet ne ātrāks. Lūk ko spēj elektrība. Uz autobāņa gan spēku samērs ir pretējs, jo e208 spēj traukties vien ar 150 km stundā. Tātad Latvijā tam vispār nav nozīmes. Toties sniedzamībai ar vienu uzlādi – gan. Pēc elektromobiļu standartiem Peugeot e208 ir diezgan ekonomisks – zem 15 kwstrundām uz 100 kilometriem. Gaitas akumulatora ietilpība ir 50 kilovatstundas, tātad tikpat cik cenas ziņā līdzīgajai Zoe. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.