Nedēļas nogalē aizvadītas “Latvijas Gada auto testa diena Molā” (+ VIDEO)

Kā jau katru rudeni, arī šogad 10. oktobrī (oktobra otrā sestdiena) pie tirdzniecības centra “Mols” tika plānots konkursa “Latvijas Gada auto testa diena Molā”. Organizatori jau laicīgi paredzēja iespējamo vīrusa uzliesmojumu un pasākums šogad ieplānoja 5.septembrī.

Saskaņā ar spēkā esošajiem pulcēšanas ierobežojumiem, apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs – veikt izmēģinājuma braucienus ar titula pretendentiem un jaunākajiem auto modeļiem, kā arī piedalīties bezmaksas drošas braukšanas semināros.

Kā interesantu jauninājumu var minēt to, ka vairāki auto dīleri bija atveduši ne tikai testa automašīnas ar kurām notika izmēģinājuma braucieni, bet arī izvietojuši statiskus auto, kurus klātesošie visas dienas garumā varēja mierīgi iepazīt. Pasākuma ietvaros notika arī Latvijas mēroga pirmizrādes – plašākai publikai pirmo reizi tika demonstrēts karstais elektoauto jaunums “Honda e”, kā arī kompaktais krosovers “Ford Puma”.

Sadarbībā ar gudru sludinājumu portālu “Zip.lv” visiem autovadītājiem un autovadītājām tika piedāvāta iespēja laimēt “Mercedes-Benz GLC” uz nedēļas nogali. Visātrākais veiklības brauciena dalībnieks ar laiku 1:01 bija Aigars Vidins.

Īpašais pārsteigums dienas vidū bija divu Lietuvas triku motobraucēju “stunt rider” šovs.

Māris Ozoliņš, konkursa “Latvijas Gada auto” organizators: “Testa diena “Molā” ir ļoti vērtīgs pasākums visiem, kuri ir jauna ģimenes automobiļa meklējumos, jo vienuviet ir iespēja salīdzināt tiešos konkurentus no dažādiem auto ražotājiem. “Latvijas Gada auto” teltī bija iespēja klātienē aprunāties ar konkursa žūrijas biedriem, kuri dalījās ar savu viedokli un ieteikumi jaunu auto iegādes procesā. Turklāt auto pārstāvji bija parūpējušies par izdevīgākiem auto iegādes noteikumiem, kā rezultātā vairāki auto arī tika pārdoti.”

“Latvijas Gada auto 2020 testa dienā Molā” piedalījās: “Alfa Romeo Stelvio”, “BMW 5. sērija”, “Ford Puma”, “Honda CR-V Hybrid”, “Honda e”, “Jeep Wrangler”, “Kia XCeed”, “Kia e-Niro” elektroauto, “Mercedes-Benz GLB” “Mercedes-AMG GLE Coupe”, “Mini Cooper SE” elektroauto, “Nissan Juke”, “Peugeot 2008”, “Seat Leon”, “Škoda Octavia” un “Volkswagen Golf”.

Konkursā “Latvijas Gada auto 2021” drīkst piedalīties tikai paši jaunākie autoražotāju modeļi, kurus drīkst pieteikt līdz šā gada 5. novembrim. Šobrīd ir pieteikti: “Škoda Octavia”, “Volkswagen Golf”, “Volkswagen ID.3 1st Edition”, “Seat Leon”, “Seat Ateca”, “Nissan Juke”, “Peugeot 2008”, “Peugeot e-2008”, “Kia XCeed PHEV”, “Kia e-Niro”, “Mercedes-Benz GLB”, “BMW 5.sērija”, “Mini Cooper SE”, “Alfa Romeo Stelvio”, “Land Rover Defender, “Honda e”, “Ford Puma” un “Audi e-tron Sportback”.

Informatīvi atbalsta: Zip.lv – gudri sludinājumi, Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Auto ziņas, Dieviete.lv, Auto Bild, Jauniauto.lv, garaza.lv, dzivoklis.lv. Atbalsta: t/c Mols, LAMB, V4 motors.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.