“Jūrmalas aizsardzības biedrība” ir pret “Jūrmalas domes” ieceri izzāģēt kokus dēļ jaunās autostāvvietas pļavā pie Dubultu stacijas (+ FOTO)

Publicējam “Jūrmalas aizsardzības biedrības” vēstuli “Jūrmalas domei” ar viedokļa skaidrojumu.

Par koku ciršanas Dubultos publisko apspriešanu un satiksmes organizācijas uzlabošanu Dubultu prospektā no Baznīcas ielas līdz Z. Meierovica prospektam Jūrmalas pilsētā Esam iepazinušies ar pieejamo informāciju attiecībā uz izsludināto “Publisko apspriešanu par koku ciršanu Dubultos”.

Mēs iebilstam pret koku izciršanu zemesgabalā Z. Meierovica prospekts 2305. Šobrīd neredzam pamatojumu arī autostāvvietas izveidošanai zaļajā zonā pie Dubultu stacijas. Tās izveide nav izvērtēta kontekstā ar jūrmalnieku aktuālajām vajadzībām vai nākotnes perspektīvām. Nav ziņu par kādiem publiskiem objektiem, kuru vajadzībām būtu nepieciešamas papildu autostāvvietas, kas parasti jānodrošina pašu objektu zemesgabalos.

Tikai tā iemesla dēļ, lai atsevišķās vasaras dienās tur varētu novietot pāris desmitus automašīnu, nav jātērē nodokļu maksātāju nauda. Tas ir arī pretrunā ar pārdomātu plānošanu, kurai būtu jāstimulē sabiedriskā transporta, īpaši elektrovilciena izmantošana. No 2022. gada Jūrmalas virzienā jau kursēs jaunie elektrovilcieni. Neapšaubāmi ar zālāja iznīcināšanu tiks degradēts skats uz Lielupi. Tas, ko šobrīd vajadzētu izdarīt, ir sakārtot ceļa segumu Dubultu laukumā un izvietot norādes automašīnu pareizai novietošanai.

Vēlamies norādīt, ka, ja šāda autostāvvieta tiktu veidota, tad tā ir izveidojama arī bez visu koku izciršanas un naudas tērēšanas to atjaunošanai. Daļu no autostāvvietai paredzētās teritorijas varētu izmantot autobusu pieturvietas pārcelšanai Majoru virzienā uzreiz aiz Dubultu stacijas, kas uzlabotu gan satiksmes plūsmu, gan satiksmes drošību. Lūdzam līdz lēmuma pieņemšanai par iepirkuma organizēšanu sarīkot publisku tikšanos ar projekta autoriem, atbildīgajiem domes speciālistiem un pieaicinātiem neatkarīgiem pilsētplānošanas un satiksmes organizēšanas ekspertiem.

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.