Latvijā restaurēts padomjlaiku rodsters „Leningrad” (+ FOTO)

Latvijā restaurēts unikāls pašbūvēts automobilis – 1953.gada rodsters „Leningrad”. Atjaunošana notikusi izmantojot krāsaino fotogrāfiju, ko uzņēmis amerikāņu fotogrāfs Džons Šulcs.

Krievu izdevums Motor.ru raksta, ka 2014.gadā rodsteri „Leningrad” izsolē iegādājušies kolekcionāri no Latvijas. Automašīna bijusi briesmīgā stāvoklī –motora tai nav bijis, virsbūve vienos rūsas perēkļos un arī no sarkandzeltenā krāsojuma tikpat kā nekas pāri nebija palicis.

Pēc vairāku gadu darba restaurācija pabeigta veiksmīgi – rodsterim atjaunoti visi tehniskie mezgli un detaļas, kā arī divu toņu krāsojums, kas izdevies orientējoties pēc fotogrāfijas, ko 1958.gadā uzņēmis amerikāņu fotogrāfs Šulcs, ceļojot pa Krieviju.

Rodsteri „Leningrad” uzbūvēja padomju inženieris Arkādijs Babičevs. Automašīna bija aprīkota ar 3,5 litru V6 motoru, kas attīstīja 90 Zs, ļaujot sasniegt maksimālo ātrumu 180 km/h.

1959.gadā Babičevs testa nolūkos 20 stundu laikā nobraucis 2125 kilometrus no Simferopoles līdz Ļeņingradai. Kopš tā laika 55 gadus par unikālo pašbūvēto automobili nebija nekādu ziņu.

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.