Uzzini, kādēļ Dacia Duster ir atzīts par 4×4 apvidus gada auto!

Jaunais Dacia Duster kļuvis par prestižā Latvijas Gada auto 2019 konkursa nominācijas “4×4 Apvidus auto 2019” uzvarētāju.

Tas nav nekāds pārsteigums, jo Jaunajā Dacia Duster apvienots komforts un visīstākā SUV klases auto spēja izbraukt bezceļu maršrutus, turklāt cena joprojām ir šokējoši zema (no 10 170 EUR). 

Dacia zīmols 2017.gadā atzīmēja 50.gadadienu un 2017.gada septembrī Frankfurtes auto izstādē prezentēja jaunu Duster paaudzi.

Pavisam jaunais Duster ir mantojis spēju izbraukt bezceļus, kas oriģinālajam modelim jau palīdzējusi gūt panākumus un iemantot popularitāti. 

Tā izmēri ir šādi:

·         Garums 4,34 m;

·         Platums 1,80 m;

·         Paaugstināts klīrenss (210 mm);

·         Priekšējās un aizmugurējās pārkares leņķi ir attiecīgi 30° un 33° 4WD versijai un 34° 2WD versijai;

·         Rampas leņķis: 21°.

Braukšana apvidū
Pavisam jaunais Duster ir aprīkots ar jaunu elektrisko stūres pastiprinātāju. Ar to jāpieliek par 35 procentiem mazāks spēks pagriešanai, un tas ir īpaši ērti braucot apvidū.  

Automobilis ir aprīkots ar daudzskatu kameru, kas būtībā ietver četras kameras (vienu priekšā, vienu aizmugurē un pa vienai katrā pusē). Sistēma ļauj vadītājam novērot automobiļa apkārtni. Tā ieslēdzas automātiski, kolīdz tiek ieslēgta atpakaļgaita. Šī funkcija ir noderīga ne vien novietojot auto, bet arī braucot šaurās vietās.

Dacia Duster ir vērā ņemamas spējas stāvā un kalnainā apvidū. Hill Descent Control sistēma ļauj vadītājam kontrolēt ātrumu, braucot lejā no stāva kalna.  Sistēma iedarbojas uz bremzēm, lai nodrošinātu izcilu stabilitāti. Sistēma, kas palīdz uzsākt braukšanu slīpumā, Hill Start Assist kopā ar Hill Descent Control sistēmu atvieglo braukšanu apvidū ar izteiktu reljefu.

Noderīgi aksesuāri

Visi jaunākie Duster automobiļi ir aprīkoti ar virkni jauniem, lietotājam draudzīgiem aksesuāriem, kas pastiprina modeļa kā SUV klases auto pievilcību. 

Tam var pievienot tauvas stieni, ko iespējams noņemt bez instrumentiem.  Tauvas stieņa stiprinājuma vietas ir pilnībā noslēgtas.

Priekšējās un aizmugurējās restes ir pieskaņotas aizsargplāksnēm, kas jaunajam Duster piešķir robustu izskatu un SUV stilīgumu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.