No rītdienas tikai ar ziemas riepām!

Kaut arī ziemas riepas Latvijā obligātas no 1.decembra līdz 1.martam, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) vienmēr autovadītājus aicinājusi negaidīt 1.decembri un jau savlaicīgi parūpēties par vasaras riepu nomaiņu pret ziemas riepām, lai braukšana būtu pēc iespējas droša.

Novembra beigās CSDD sadarbībā ar Valsts policiju rīkoja reidu un no 60 pārbaudītajām automašīnām ar ziemas riepām nebija aprīkotas 10. Tas nozīmē, ka diemžēl ir vēl daļa autovadītāju, kas neapzinās situācijas nopietnību un gatavi riskēt ar savu un citu cilvēku drošību.  

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka vieglo auto ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir 4 mm. Jāņem vērā, ka vienam auto nedrīkst vienlaikus būt radžotas un neradžotas riepas.

Tāpat uzmanība jāpievērš arī riepu vecumam – nav ieteicams izmantot riepas, kas vecākas par pieciem, sešiem gadiem, jo, braucot gan nodilst protektors, gan laika gaitā riepu gumija zaudē savas īpašības. 

Ziemas riepas nodrošina labāku saķeri ar ceļu un samazina slīdēšanu, taču neizslēdz to pilnībā. Tādēļ ziemas periodā, kad uz ceļiem veidojas apledojums, ļoti svarīgi ievērot arī laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un drošu distanci, jo šādos apstākļos pagarinās bremzēšanas ceļš, kā arī vadītajiem jāaizvairās no straujas manevru veikšanas.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.