No 69 900 eiro – jaunais BMW X5 sasniedz Latviju (+ VIDEO)

Jaunās paaudzes BMW X5 ieradies Latvijā un jau pasūtāms pie markas dīleriem. Cena – 69 900 eiro par bāzes versiju.

Piektās paaudzes modelis pieaudzis izmēros, turklāt visās domensijās. Tagad tas ir 4,93 m garš (+36 mm), 1,75 m augsts (+19 mm) un 2,04 m plats (+66 m), bet riteņu bāze sasniedz teju trīs metrus (2,98 m). Bagāžas nodalījumā ietilpst 650 litri, ar nolaistām aizmugures sēdekļu atzveltnēm – 1860 litri. Komfortu nodrošinās jaunie multifunkcionālie sēdekļi, panorāmas jumts, glāžu turētāji ar apsildes un atdzesēšanas funkciju, komforta apgaismojums, 1500 vatu Bowers & Wilkins Diamond Surround audio sistēma, aizmugures pasažieru izklaides sistēma ar 10,2 collu skārienjutīgu ekrānu, caurspīdīgie “stikla” dekori, kas īpaši efektīgi izskatās viduskonsoles un režīmu izvēles sviras noformējumā. Par papildu maksu var pasūtīt trešo sēdekļu rindu, kas X5 pārvērš par septiņvietīgu transportlīdzekli.  

Vadītājam priekšā 12,3 collu ciparu mērinstrumenti, kas savienojas ar tāda paša izmēra multimediju sistēmas ekrānu. Funkciju pārvaldīšanai var izmantot stūres taustiņus, iDrive kontrolieri, skārienjutīgo ekrānu, balss un žestu vadības funkcijas. X5 pieejami LED starmeši,  pneimatiskā piekare (par piemaksu), kas ļauj pacelt virsbūvi par 30 mm, piestūrējošie aizmugures riteņi, Driving Assistant Professional ar parkošanās palīgu un sistēmu, kas brīdina par šķēršļiem, kas tuvojas no aizmugures un sāniem, aktīvā kruīzkontrole ar Stop&Go funkciju, aktīvais joslas uzturēšanas asistents ar izvairīšanās funkciju potenciālās sadursmes gadījumā, automātiskās bremzes, kā arī sistēma, kas vadītāja rīcībspējas zuduma gadījumā (bezsamaņas stāvoklis, sirdslēkme utt) automātiski samazinās ātrumu un novietos automašīnu brauktuves malā.

Motoru piedāvājumā tikai sešcilindru agregāti. Versijā BMWX5 xDrive40i krosovers tiks aprīkots ar 340 Zs (450 Nm) benzīna motoru, bet versija BMW X5 xDrive30d saņem dīzeļdzinēju, kas ar četru turbīnu palīdzību attīsta 265 Zs (620 Nm). Abi motori atbilst Euro 6 atgāzu normatīviem, abus komplektē ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.   

ASV tirgū X5 pieejams V8 benzīna motors ar 462 Zs (650 Nm) jaudu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.