Avarējušās „Tesla” nodzēšanā piedalās 35 ugunsdzēsēji (+ video)

Lai apdzēstu avarējušu „Tesla Model S” elektromobili, Austrijas Landekas pilsētas ugunsdzēsības dienests bija spiests iesaistīt nopietnus spēkus – vairākas specmašīnas un 35 cilvēku brigādi.

Austrijas mediji vēsta, ka Tesla Model S aizdedzies pēc tam, kad 19 gadus vecā autovadītāja kļūdījusies, apbraucot ceļa remonta vietu un ar savu elektromobili ietriekusies ceļa nožogojuma barjerās. Spēkrats aizdedzies, taču vadītāja nav cietusi un no salona izkļuvusi pati.

Mediji atzīmē, ka „Tesla” akumulatori pasargāti ar speciālu uguns „aizsargmūri”, kas liesmām neļauj pārņemt visu enerģijas bloku uzreiz, dodot iespēju pasažieriem izkļūt drošībā. Arī ugunsdzēsējiem izdevies samērā ātri pārņemt kontroli, lai gan degošs elektromobilis vienmēr ir paaugstinātas bīstamības objekts un arī šoreiz tā nodzēšanai nosūtīti nopietni spēki – 35 ugunsdzēsēji ar speciālu ekipējumu, kas kodīgajiem dūmiem neļauj iekļūt elpceļos.

Dzēšot degošo elektromobili, tika ņemti vērā ražotāja ieteikumi un izmantots liels daudzums ūdens (augstsprieguma baterijām degot, rodas liels karstums), savukārt pēc ugunsgrēka likvidēšanas, automašīna novietota izolētā stāvvietā, kur tiks novērota 48 stundas, lai izslēgtu bojātā akumulatora bloka atkārtotu aizdegšanos. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.