Lietu par fotoradara uzrauga V.Jurkova gāzes pūšanu motociklistam nosūta atkārtotai izskatīšanai

Portāls iAuto jau rakstīja par starpgadījumu starp motocikla vadītāju Zigmundu un fotoradara uzraugu Viktoru Jurkovu. Konflikta situācija diemžēl izvērtās līdz pat gāzes baloniņa pielietošanai.

Šodien portāla iAuto rīcībā nonāca LR Ģenerālprokuratūras krimināltiesiskā departamenta lēmums par Iekšējās drošības biroja atteikšanos ierosināt kriminālprocesu pret Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Fotoradaru nodaļas inspektoru V.Jurkovu.

Lūk, dokuments:

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto jau publicējām šī gada 17.jūlijā saņemto atbildi no Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciālistes Ances Rozītes:

“… Par šo faktu bija informēti gan IKB, gan Iekšējās drošības birojs (IDB) un tika uzsāktas pārbaudes, lai izvērtētu policista rīcību. Pārbaudes laikā no policijas darbinieka puses tika konstatēts pārkāpums, kas saistīts ar dienesta automašīnas novietošanu. Savukārt attiecībā par video atspoguļoto konfliktsituāciju starp iesniedzēju un policijas darbinieku, no policijas darbinieka puses likumpārkāpumi netika konstatēti. Šajā konfliktā, kuru izraisīja pats video filmētājs, tika pielietots fizisks spēks un speciālie līdzekļi atbilstoši likumam par policiju, un pārbaudes laikā no policijas darbinieka puses pārkāpumus nekonstatēja. Jāpiebilst, ka konkrētajā gadījumā motociklista rīcībā bija saskatāma agresija, kuru varēja uzskatīt par uzbrukumu policijas darbiniekam…”

Rīt, 9. augustā notiks tiesa pret Zigmundu, par iespējamo nepakļaušanos policijas darbiniekam.

Konlikta situācija notika šā gada 7. maijā, lūk video no paša konflikta un motocikla vadītāja Zigmunda skaidrojums:

Mēs turpināsim sekot šīs lietas virzībai līdz galīgo lēmumu pieņemšanai.

iAuto.lv lasi vēl:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.