Jaunākie drošības testi: Opel Insignia, VW Arteon labākie, Ford Mustang – sliktākais (+ foto)

Šonedēļ veiktajos EuroNCAP drošības testos par drošākajiem atzīti Opel Insignia un VW Arteon, bet Ford Mustang arī pēc feislifta nespēj iegūt vairāk par trim zvaigznēm.

Jaunākajiem drošības testiem bija pieteikti Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, Seat Ibiza, Volkswagen Arteon, Honda Civic un Ford Mustang.  

Vislabāko rezultātu sasniedza Volkswagen Arteon, kas gājēju aizsardzības vērtējumā ieguva labāko atzīmi starp visiem lielajiem luksusa modeļiem, Opel Insignia visos vērtējumos saņēma atzīmi “labi” un “ļoti labi”, Alfa Romeo Stelvio atkārtoja Volvo XC90 labāko rezultātu kategorijā “pieaugušo pasažieru aizsardzība”, bet Seat Ibiza atzīmējās ar bagātīgu palīgsistēmu klāstu jau bāzes aprīkojumā.

Hyundai i30 visās kategorijās tika pie atzīmes “labi”, kamēr Honda Civic kategorijā “bērnu aizsardzība” veicās vājāk nekā eksperti bija gaidījuši.

Lielā vilšanās ir Ford Mustang, kas pēc izgāšanās gada sākumā (2 zvaigznes) bija atvedis feislifta modeli. Saskaņā ar ražotāja informāciju, modernizācijas procesā novērsta problēma, kas bija saistīta ar nepietiekamu spiedienu gaisa spilvenos, kā rezultātā manekenu galvas pēc frontālā trieciena saskārās ar priekšējo paneli, kā arī iekļauta ārkārtas bremzēšanas sistēma jau rūpnīcas komplektā. Tā kā EuroNCAP vēlreiz nepārbaudīja Mustang drošības spilvenus, bet testa rezultātus pārņēma no pārbaudes gada sākumā, trešā zvaigzne kopējā vērtējumā tika ieskaitīta par uzlabojumiem drošības sistēmu un elektronisko palīgu vērtējumā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.