“WESS” apgrozījums pērn pieaudzis par 19%, pārdošanas apjoms par 17,2%

AS “WESS” apgrozījums 2016.gadā sasniedza 39,9 miljonus eiro, kas ir par 19% jeb 6,39 miljoniem eiro vairāk nekā 2015.gadā.

. WESS Auto Grupas autosaloni – WESS Motors Toyota un Lexus Riga Airport pērn kopā pārdeva 1160 jaunus automobiļus, kas ir par 170 auto vairāk nekā 2015.gadā. “WESS” pārdošanas apjomi pērn auguši par 17,2%, kas veido 6,2% lielu tirgus daļu no kopējā auto tirgus Latvijā. “WESS” rentabilitātes (EBITDA) rādītājs palielinājies par 14,1%, sasniedzot 1,8 miljonus eiro, bet uzņēmuma tīrā peļņa ir 502 tūkstoši eiro, kas ir par 9,5% vairāk nekā kā gadu iepriekš.

Aleksandrs Oskins, AS WESS padomes priekšsēdētājs: “Kopumā pozitīvi vērtējam aizvadītā gada rezultātus. Neskatoties uz kopējo auto tirgus stagnāciju, mums ir izdevies panākt pieaugumu faktiski visās pozīcijās – uzņēmums stabili attīstās, un tas galvenokārt ir visas komandas nopelns. Mēs mērķtiecīgi strādājam pie jaunu pakalpojumu risinājumu piedāvājuma mūsu klientiem gan korporatīvajā, gan privātajā sektorā, lai piedāvātu konkurētspējīgākos produktus, servisu un augstu klientu apkalpošanas kultūru.”

Pērn “WESS” investēja jauna Retailer koncepta ieviešanā, kas ļauj nodrošināt mūsdienīgu un kvalitatīvu klientu apkalpošanu visaugstākajā līmenī. “Mūsu – kā dīlera nopelns nav produkts, ko pārdodam, bet gan pievienotā vērtība, ko varam radīt sadarbībā ar klientu. Uzskatu, ka tikai apvienojot iekšējos procesus un nodrošinot lielāku atdevi no iesaistītajiem resursiem, varam būt konkurētspējīgi un sasniegt lielāku produktivitāti, nodrošinot nemainīgi augstu klientu apkalpošanas kultūru,” skaidro A.Oskins.

2016.gads gan Toyota, gan Lexus zīmolam bija veiksmīgs, veicinot pārdošanas apjomu pieaugumu un palielinot tirgus daļas ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs un pasaules tirgū kopumā.

Aizvadītajā gadā WESS Motors pārdeva 986 jaunu Toyota automašīnu, kas ir par 120 vairāk nekā 2015. gadā. Pērn Toyota bija Baltijas valstīs pārdotākais automobiļu zīmols – katra astotā jaunā reģistrētā automašīna Baltijas valstīs bija Toyota.

Savukārt Lexus Riga Airport pērn pārdeva 174 jaunas Lexus automašīnas, kāpinot tirgus daļu par 11 %, sasniedzot 83 % no kopējās Lexus pārdošanas Latvijā. Latvija veido lielāko Lexus zīmola pārdošanas tirgus daļu starp visām Eiropas valstīm.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.