Atklātībā nonāk jaunie netrafarētie policijas “Škoda” un “Subaru” automobiļi (+ video)

Interneta vidē lielu popularitāti ieguvis kāds ieraksts sociālajā tīklā “Facebook”, kurā redzami ar speciāliem gaismas un skaņas signāliem aprīkoti netrafarēti “Subaru” un “Škoda” automobiļi. Vai ar šiem auto turpmāk tvarstīs pārkāpējus uz Latvijas ceļiem?

Video redzams, ka netrafarēts “Subaru Forester XT” automobilis ar ieslēgtiem zilās gaismas signāliem pārvietojas pa kādu industriālu teritoriju. Tā vadītājs pēc video autora lūguma nodemonstrē arī skaņas signālu.

“Facebook” ierakstā noprotams, ka automašīnas atrodas kādā industriālā teritorijā Smiltenē, kur tās tiek aprīkotas ar nepieciešamajām tehnoloģijām ceļu satiksmes uzraudzībai un pārkāpēju notveršanai. Fonā redzamas arī trafarētas ātrās palīdzības automašīnas. Savukārt ierakstā pievienotajā attēlā redzami vairāki speciāli aprīkoti “Škoda Superb” automobiļi sedana un universāla versijās.

“Subaru Forester XT” ir jaudīgākā šī modeļa versija. Tā 2 litru tilpuma benzīna turbodzinējs attīsta 241 Zs jaudu un 350 Nm griezes momentu. No nulles 100 km/h šis pilnpiedziņas auto ar 1613 kg pašmasu spēj sasniegt 7.5 sekundēs.

Attēlā redzamo “Škod Superb” specifikāciju nav iespējams noteikt, taču visdrīzāk tā varētu būt kāda no versijām ar 2.0 TSI dzinēju, kas attīsta 220 Zs vai 280 Zs (ar 4×4). Pašā jaudīgākajā versijā šāds “Škoda Superb” sedans 100 km/h sasniedz nieka 5.8 sekundēs.

Jau iepriekš Valsts policija informēja par Ceļu policijas autoparka papildināšanu ar dažādu modeļu netrafarētajiem automobiļiem šī gada maijā, konkrētus modeļus gan neminot. Visticamāk tie būs šie “Škoda” un “Subaru” automobiļi. 

Vai turpmāk ceļu satiksmes noteikumus pārkāps mazāk? Raksti komentāros savu vērtējumu par jaunajiem policijas auto!

Netrafarēts policijas “Škoda Superb” Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.