Iedzīvotāju iniciatīvu par ceļa nodokļa iekasēšanas modeļa maiņu nodod izvērtēšanai FM

Saeima šodien nolēma nodot izvērtēšanai Finanšu ministrijā (FM) iedzīvotāju iniciatīvu par ceļanodokļa iekasēšanas modeļa maiņu.

Iniciatīvu “Atcelt pastāvošo ceļa nodokļa iekasēšanas modeli, ieviest pēc Igaunijas parauga” parakstīja 21 919 pilsoņi. “Manabalss.lv” pārstāve Annija Emersone iepriekš paziņojumā medijiem norādīja, ka šī iniciatīva iesniegta parlamentā, lai pievērstu Saeimas un Satiksmes ministrijas uzmanību milzīgajai sabiedrības neapmierinātībai ar pašreizējo nodokļu sloga situāciju autovadītājiem. Iniciatīvas autori rosina ceļa nodokli iekasēt atkarībā no reālā degvielas patēriņa.

Saeima šodien vienojās šo kolektīvo iesniegumu nodot FM, lai tās izveidotā Nodokļu politikas pamatnostādņu darba grupa to izvērtētu. Iepriekš šādu lēmumu atbalstīja arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Jautājumā par transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa piemērošanu Saeima pagājušā gada martā, izskatot iniciatīvu par ceļiem bez bedrēm, uzdeva Ministru kabinetam izvērtēt ceļa nodokļa izmantošanas efektivitāti un Saeimā iesniegt informatīvo ziņojumu par iespējām veikt izmaiņas līdzšinējā regulējumā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.