Atbrauc pavingrot ar savu auto uz trasi (+ video)

Vai tomēr atzīsim, ka jebkādi ātruma limiti un aicinājumi uz piesardzību sarežģītos ceļa apstākļos paši par sevi dod maz.

Kā gājējs, kurš kopš dzimšanas pārvietojies tikai un vienīgi lēniem soļiem noteikti pārsitīs pauri, kājai uz ledus pēkšņi paslīdot. Bet palaidnis, kura bērnībā bijis gan hokejs, gan slidkalniņi, noturēties vertikāli vai, sliktākajā gadījumā, paspēs “sagrupēties” un kritīs uz pakaļas, nevis galvas. Teiktais pilnā mērā attiecināms uz braucošajiem cilvēkbērniem. Lielākā daļa no viņiem ir vadāti pie rociņas. Kursos – 40 km/h, pilsētā 50… Viņiem nav dota iespēja izzināt savu un sava auto spēju robežu, tādēļ atliek vienīgi ar dziļu pietāti un bailēm turēties no tās pēc iespējas tālāk. Bet tas slidenais mirklis var pienākt katram. Arī tiem, kas visus formālos noteikumus ievēro. Dabas apstākļu, kolēģu kļūdas, paša izklaidības (ilgstošā neveselīgā spriedzē esot, atslābuma brīži ir neizbēgami) dēļ.

Noskaties video: Uzlabo savas ziemas braukšanas iemaņas autotrasē Brīvkalni – iAuto.lv 

Rātni iemidzinātie refleksi tad mostas ar apdullinošu adrenalīna sprādzienu, un traģēdija parasti ir krampjainu un pilnīgi aplamu reakciju, nevis ātruma sekas. Simti ir šķaidījuši bleķus, sevi un citus tādēļ, ka nebija “bērnības rotaļās” līdz automātismam iemācīti atlaist bremzi pirms šķēršļa un to apbraukt. Tūkstoši ir miruši, izmisuma bailēs uztverot niecīgu automobiļa sānslīdi kā pasaules galu un tā arī nekad neuzzinot, ka tā var būt pat prieka avots…

Siltumnīcas stādi ziemas salā. Izeja? Norūdīties nekad nav par vēlu. Ziemas trases jūs gaida. Saņemies! Aizbrauc pavingrot! Priekam un drošībai.

Labākā (ja neskaita 25 km “uz katru galu” pārbraucienu, kuru ikdienas steigā tomēr pagrūti iekārtot) ir “Brīvkalnu” trase pie Liepājas šosejas. Labākā tāpēc, ka šīs jomas fanātiķa Jāņa Štrausa regulāri un ar mīlestību kopta. Jau vasarā līdzināta, lai jūsu auto saudzētu. Pirmajās bezsniega, bet kaut viegla sala naktīs laistīta, tā cietu pamatu nākošajam sniedziņam veidojot. Ar plašu, absolūti “muļķudrošu” pagriezienu, kurā variet iebraukt nevis ar kartodromu vai citu nelielu poligonu pieļautajiem 30- 50 km/h, bet gan ar ikdienas kustības 80 – 100. Un slīdēt. Un domāt – kas bija nepareizi?! Labākā tāpēc, ka zem ledus un sniega nav asfalta, kurš, saules zobu vai citu (arī “naglotu”) braucēju atsegts, “cietajās” trasēs rada skarbas pārejas no slīdes uz saķeri, un auto piekares lauž.

Rezervē laiku Brīvkalnu trasē šeit >>> 

Brīvkalnu trase Foto: Atis Jansons

Brīvkalnu trase Foto: Atis Jansons

Brīvkalnu trase Foto: Atis Jansons

Brīvkalnu trase Foto: Atis Jansons

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.