Rēzeknē aiztur agresīvu, ar kasteti bruņotu BMW autovadītāju

Rēzeknē pēc pakaļdzīšanās un šaušanas pa riepām policisti aizturējuši kādu agresīvu, ar kasteti bruņotu, ceļu satiksmes negadījumu izraisījušu automašīnas vadītāju, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Svētdien, 6.novembrī, vēlu vakarā Rēzeknē, Ziemeļu rajonā, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmesuzraudzībā, ceļu policisti pamanīja “driftojošo” automašīnu BMW.

Policijas darbinieki mēģināja apturēt minēto automašīnu, taču transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja uz vairākkārtēju likumsargu aicinājumu apstāties. Ceļu policijas norīkojums ar ieslēgtiem bākuguns skaņas un gaismas signāliem nekavējoties sāka sekot BMW automašīnai.

Bēgot no policijas, BMW vadītājs neievēroja arī drošu braukšanas distanci, ka rezultātā iebrauca tajā pašā joslā braucošajā automašīnā “Mercedes”, bet neskatoties uz to, bēgšanu turpināja.

Ņemot vērā, ka pārkāpējs radīja reālu apdraudējumu pārējiem satiksmes dalībniekiem, pakaļdzīšanās laikā viņa apturēšanai tika izmantots dienesta ierocis – veikts brīdinājuma šāviens gaisā un vairāki šāvieni mašīnas riepu virzienā.

Neilgi pēc tam, kad mašīna vairs nebija tehniskā kārtībā, vadītājs netika galā ar automašīnas vadību un nogriezās uz piebraucamā ceļa, kur beidzot apstādināja savu transportlīdzekli.

Vīrietis, izkāpjot no automašīnas, turēja rokā kasteti un nepakļāvās policijas darbinieku prasībām. Lai agresīvo vīrieti aizturētu, policijas darbinieki izmantoja speciālos paņēmienus.

Pēc vadītāja personības identificēšanas tika noskaidrots, ka pie stūres braucis kāds 1970.gadā dzimis rēzeknietis, kurš jau vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā. Par minētajiem pārkāpumiem vīrietim draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 270.panta 1.daļas – par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, ja pretošanās izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.