iAuto fotogalerija: Testējam jauno “Opel Mokka X” Ungārijas ceļos (+ foto)

Pēc modernizācijas “Opel Mokka”, ko turpmāk pazīsim kā “Mokka X”, savus pircējus mēģinās pārliecināt ar savādāku radiatora resti, kas vairāk līdzinās tai, ko izmanto jaunā “Astra”, jauniem priekšējiem lukturiem, kas nedaudz sarukuši izmēros, toties izmanto jaunu apgaismes tehniku (LED gaismekļus biksenona vietā)

“Opel” apveltījis “Mokka X” ar vēl spēcīgāku un muskuļotāku siluetu, bet salonā pārveidots kokpits, kas agrāk pamatoti tika kritizēts par pārmērīgo pogu un slēdžu daudzumu. Iebūvēta jaunās paaudzes “Intelli-Link” multimediju sistēma, kas kopā ar individuālo savienojamības un pakalpojumu asistentu “Opel On Star” padara “Mokka X” par vienu no modernākajiem un laikmeta garam atbilstošākajiem modeļiem kompakto krosoveru segmentā. 

“Mokka X” aprīkojums papildināts ar “Opel Eye” priekšējo kameru, kas seko ceļazīmju norādēm, ceļa klātnes apzīmējumiem un attālumam līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, bet salonā uzlabojumus funkcionalitātē un daudzveidībā ienesīs jaunās multimediju sistēmas atbalsts “Apple CarPlay” un “Android Auto” sistēmām.

4,28 m garā krosovera aprīkojumā joprojām būs daudzu iecienītā servisa un atbalsta sistēma “OnStar”, bet jaunajai “Astra” līdzīgo priekšējā paneļa iekārtojumu varēs papildināt ar 7 vai 8 collu skārienjutīgo ekrānu. “Mokka X” uzlabota priekšējā video kamera, ceļazīmju atpazīšanas sistēma turpmāk strādās precīzāk.

Motoru klāsts papildināts ar jaunu 1,4 litru 152 ZS turbo agregātu, kas darbojas tandēmā ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Piedāvājumā paliek arī 1,6 litru dīzeļi ar 110 un 136 ZS jaudu, kā arī iespēja izvēlēties versiju ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu.

“Opel Mokka X” pirmizrāde notika šā gada 3.martā Ženēvas starptautiskajā autoizstādē. 

“Opel Mokka X” ir viens no konkursa “Latvijas Gada auto 2017” dalībniekiem.

“Opel Mokka X” dīleru centros nonāk tikai tagad 2016.gada rudenī. Bāzes versija maksās EUR 18 990, bet “Edition” komplektācija ar 17 collu riteņiem, klimatkontroles iekārtu, ar ādu apvilktu stūri, “OnStar” servisu un multimediju sistēmu “R 4.0 IntelliLink” – 21 690 eiro. 

Līdz šim Eiropā pārdoti vairāk nekā 600 000 šī modeļa eksemplāru un modernizētais variants šo uzvaras gājienu plāno turpinās. “Opel Mokka X” ražo Saragosas rūpnīcā Spānijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.