Noslēdzies Autokluba LAMB satiksmes drošības projekts „Spīdi tumsā”

Latvijā ir noslēdzies Autokluba LAMB rīkotais satiksmes drošības projekts „Spīdi tumsā”, kura mērķis bija uzrunāt jaunos satiksmes dalībniekus – autovadītājus, gājējus, riteņbraucējus un citus satiksmes dalībniekus, brīdinot, cik svarīga uz ceļa ir laba redzamība un kādas traģiskas sekas var būt bezrūpīgai attieksmei pret satiksmes noteikumu prasībām tumšajā diennakts periodā. Projekts tika īstenots Eiropas mobilitātes nedēļas (http://www.mobilityweek.eu/ ) ietvaros un bija daļa no kopējās Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) kampaņas #StayBright.

Latvijā projekts tika komunicēts izmantojot sociālos medijus, kā draugiem.lv, Facebook, Twitter, Instagram, informācija tika ievietota arī jauniešu apmeklētākajos portālos – eklase.lvspoki.lvfenikssfun.lv u.c. Projekts vēlreiz pierādīja, ka tieši šis saziņas veids ir populārākais jauniešu vidū, jo ar informāciju par projektu iepazinās 490 tūkstoši, bet virtuālajā ceļojumā vietnē www.staybrihgt.lv devās vairāk nekā seši tūkstoši dalībnieku. Ar viedtālruņa vai datora palīdzību jauniešiem bija iespēja iejusties gājēja vai riteņbraucēja ādā, dodoties no skolas līdz ballītei pie kampaņas galvenā tēla Pablo (#BallītePiePablo). Lai nokļūtu galapunktā, ceļa laikā jaunietim bija jāpieņem satiksmes drošības prasībām atbilstoši lēmumi, piemēram, jāuzliek atstarotājs, riteņbraucējam jāuzvelk atstarojošā veste, jāpārbauda velosipēda tehniskais stāvoklis, jāuzvelk ķivere un kopumā jāievēro satiksmes noteikumi, it īpaši apbraucot stāvošu automašīnu vai šķērsojot gājēju pāreju.

No 160 dalībniekiem, kuri ne tikai nokļuva uz Pablo ballīti, bet arī pieteicās dalībai loterijā, 10 veiksmīgākie saņēma īpašus, tumsā spīdošus LED apavus. Arī pēc projekta noslēguma darbu turpina vietne www.staybright.lv un katrs, kurš vēlas atraktīvā veidā papildināt savas zināšanas par satiksmes drošību, var kājām vai ar riteni doties virtuāli interesantā ceļojumā uz ballīti pie Pablo.

Kopumā FIA organizētā satiksmes drošības kampaņa #StayBright noritēja veiksmīgi arī citās valstīs. To īstenoja Francijas, Lielbritānijas, Itālijas, Portugāles, Slovākijas, Dānijas, Beļģijas, Čehijas, Norvēģijas, Azerbaidžānas, Nigērijas, Ungārijas, Slovēnijas, Bulgārijas un Latvijas autoklubi. 

Satiksmes drošības projektiem, kuru uzdevums ir apmācīt bērnus un jauniešus, joprojām ir īpaša nozīme, jo katru gadu uz Eiropas ceļiem bojā iet vairāk nekā 800 bērnu vecumā līdz 15 gadiem un 100 000 tiek ievainoti. Kā gājēji un riteņbraucēji bērni ir ievainojama un riskam pakļauta satiksmes dalībnieku daļa.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.