“Tesla Model S” iebrauc vingrošanas centra skatlogā (+ video)

Kādas sievietes vadīts “Tesla Model S” lēnām tuvojas stāvvietai, tad piepeši paātrinās un ietriecas vingrošanas centra ēkas skatlogā (sk. no 0:55). Vadītājas vīrs vēlāk apgalvo, ka vainīgs “Tesla” autopilots.

Ja tas būtu parasts auto, iemesls nebūtu ilgi jāmeklē – visticamāk sajaukti pedāļi un bremžu vietā nospiests akselerators. Ar “Tesla” ir citādi – “Model S” ir komplektēts ar autopilotu un šofera kļūdas, vismaz teorētiski, var uzvelt tehnoloģijai. Kā to šajā gadījumā arī izdarījis baltās “Tesla” vadītājas vīrs, apgalvojot, ka automašīna paātrinājusies “pati no sevis” un tādēļ ietriekusies “Complete Fitness” ēkās skatlogā.

“Tesla” šādam apgalvojumam nepiekrīt, uzsverot, ka “melnās kastes” dati nepārprotami norāda uz to, ka avārijas brīdī bijis nospiests akseleratora pedālis.

Atgādināsim, ka šā gada jūnijā notika līdzīgs negadījums, kad ēkas sienā ietriecās “Tesla Model X” krosovers. Arī šajā gadījumā īpašnieks apgalvoja, ka avārijas brīdī bija ieslēgts autopilots, savukārt “Tesla” pēc datu pārbaudes secināja, ka vadītājs spiedis akseleratora pedāli.

 

Foto: ekrānšāviņš no youtube.com

Jūnijā ēkas sienā ietriecās Tesla Model X krosovers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.