Ar izmēģinājuma braucieniem “333” trasē tiek prezentēts jaunais krosovers Ford Edge

Piektdien “Ford Latvia” plašākai sabiedrībai prezentēja jauno daudzpusīgo Ford Edge. Sporta kompleksā “333” notika izmēģinājuma braucieni gan jaunajam Ford Edge, gan “Gada Auto 2017” pretendentam Ford Mustang.

Jautrā piknika gaisotnē pasākuma vadītājs Ģirts Timrots aicināja uzzināt vairāk par jauno Ford Edge un veikt testa braucienus trasē ar divām Ford Edge automašīnām pieredzējušu off-road un drošas braukšanas apmācību instruktoru pavadībā. Divos dažādos maršrutos tika izmēģinātas auto vadāmības un drošības spējas.

Ford Edge apvieno luksusa klases komfortu, modernās tehnoloģijas un progresīvu braukšanas dinamiku. Veicot izmēģinājuma braucienus dažādos braukšanas režīmos, dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Ford inteliģentās pilnpiedziņas sistēmu, Ford adaptīvās stūres sistēmu un vēl citām tehnoloģijām, kuras jau ir paredzētas Ford Edge standarta komplektācijā. Jaunais spēkrats ir lielākais Ford automašīnu klāstā no tiem, kas jau pieejami Eiropā.

Jaunais Edge dizains izceļas ar īpaši plašu ietilpību, kā arī harmonisku salona dizainu un sportisku virsbūves dizainu. Savukārt automašīnas drošību palielina pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, ātruma ierobežotāju un priekšējo platleņķa kameru. Inovatīvais Ford Edge īpaši izceļas ar to, ka piedāvā saviem klientiem troksni slāpējošu vadības sistēmu, kas slāpē šasijas optimizācijas un piedziņas sistēmas trokšņus, savukārt stikli ir pārklāti ar akustisko slāni, kas palīdz samazināt trokšņu līmeni salonā. Ford Edge darbina jaudīgi Ford 2,0 litru TDCi dīzeļdzinēji, kas piedāvā ekonomisku degvielas patēriņu — tikai 5,8 l/100 km un tiek piedāvāti ar divām jaudām 180 Zs vai 210 Zs BiTurbo versiju.

Kā pēc pasākuma atzina autožurnālists Normunds Avotiņš, visvairāk viņu Edge iepriecināja ar kluso braukšanu: ”Nezinu, vai to pilnībā slāpē elektroniskā trokšņu slāpšanas iekārta vai mašīna pati par sevi brauc klusi, bet vienu varu teikt, šī mašīna patiešām ir klusa. To var sajust pat pie tiem ātrumiem, kas mūsu valstī nav aktuāli. Brauciens ir tikpat komfortabls akustiskā ziņā, to personīgi pieredzēju, mašīnu testējot Ķelnē,” stāsta Normunds Avotiņš.

Viesiem bija iespēja arī iemēģināt jauno un iespaidīgo Ford Mustang, kurš ir viens no pretendentiem uz “Gada Auto 2017”, kas norisināsies šī gada nogalē. Šis izcilais auto aprīkots ar 2,3 litru EcoBoost dzinēju, kura jaudu sajuta katrs drosminieks, kas sēdās pie muskuļotā Ford Mustang stūres.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.