Vāc parakstus, lai atļautu labo pagriezienu pie sarkanās gaismas

Portālā “manabalss.lv” tiek vākti paraksti, kas ļautu iesniegt Latvijas Republikas Saeimā iniciatīvu par labā pagrieziena atļaušanu pie sarkanās gaismas gadījumos, kad tas netraucē citiem satiksmes dalībniekiem. No nepieciešamajiem 10 000 parakstiem šobrīd iegūti 606.

Kā jau sen ir zināms, daudzās valstīs ir atļauts labais pagrieziens uz sarkano luksofora signālu vietās, kur pie luksofora pielikta zaļā bultiņa un ir droši manevram. Piemēram, Vācijā jau no 1978. gada darbojas zīme, kura atļauj to darīt. Niderlandē velobraucējiem ir atļauts pagrieziens pa labi uz sarkano gaismu. Savukārt Beļģijā tika ieviesta šī zīme 2012 gadā. Un šīs vēl nav visas valstis. Gandrīz visā ASV un Kanādā ir atļauts tas pats. Analizējot to visu, var secināt, ka kopā mēs varēsim uzlabot satiksmes situāciju uz Latvijas ceļiem.

Iniciatīvas ierosinātājs piedāvā sākt ar to, ka vajag uzzināt, kuri no krustojumi der priekš pagrieziena uz sarkano gaismu. Paralēli ieviest jauno ceļazīmi, kurā atļauj šo pagriezienu, kā arī informēt visus autovadītājus par pārmaiņām. Un pēdējais, uzmontēt zīmes uz luksofora stabiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.