Jūnijā zaudēta visa gada sākumā iekrātā pozitīvā statistika ceļu satiksmē

Jūnijā zaudēta visa gada sākumā iekrātā pozitīvā statistika ceļu satiksmē, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” pauda Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Pēdējo nedēļu statistika ceļu satiksmē rāda, ka situācija nav visai labvēlīga, teica Mistre. Aizvadītajā nedēļā vien ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši astoņi cilvēki.

“Var teikt, ka [esam zaudējuši] visu pozitīvo rezultātu, ko nedaudz bijām iekrājuši piecos mēnešos,” pauda VP pārstāve, skaidrojot, ka līdz jūnijam bojāgājušo skaits ceļu satiksmes negadījumos salīdzinot ar iepriekšējo gadu bija samazinājies.

Notikušie negadījumi liecina, ka joprojām ne visi lieto drošības jostas, īpaši, atrodoties automašīnas aizmugurējos sēdekļos. Tāpat tiek veikti dažādi manevri, nepārliecinoties par ceļu drošību, atzina Mistre.

Kā ziņots, ceļu policijas darbinieki no šodienas rīkos reidus un masu pārbaudes, lai kontrolētu transportlīdzekļu vadītājus.

Kā iepriekš žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, svētkos mēdz notikt traģiski notikumi, kas liek atkārtoti aizdomāties par drošību uz ceļiem. Lai šādi negadījumi uz ceļiem nenotiktu, policija rīkos reidus, masveida pārbaudes un kontroles, lai pārbaudītu, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola vai cietu vielu reibumā.

Reidi notiks līdz 27.jūnijam. Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks piebilda, ka labā laikapstākļu prognoze policiju dara bažīgu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.