Redz kā – Rīgas dome: Šādu ūdens daudzumu pat vismodernākā tehnika nevarētu novadīt uzreiz

Pēc meteorologu aprēķiniem, stundas laikā ir nolijusi mēneša norma, un tas ir ūdens daudzums, kuru pat vismodernākā tehnika nevarētu novadīt uzreiz, sociālajā tīklā “Twitter” raksta Rīgas domes Satiksmes departaments.

Departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dimante paskaidroja, ka tehnika ūdens atsūkšanai jau iepriekš bija sagatavota vairākās Rīgas vietās, kur bija paredzama īpaši problemātiska situācija lietusgāžu laikā. Dimante minēja, ka tehnika bijusi darbības gatavībā Teikā, Čiekurkalnā, kā arī Latgales priekšpilsētā.

Dimante paskaidroja, ka autovadītājiem šajā laikā jārēķinās ar sastrēgumiem un lēnu transporta kustību. Tāpat viņa aicināja autovadītājus saglabāt mieru un savstarpēju iecietību.

LETA jau ziņoja, ka šodien lietusgāžu laikā Rīgā applūdušas vairākas ielas. Kā novēroja aģentūra LETA, dziļas peļķes un slikti funkcionējoši ūdens kolektori tika novēroti centrā – K.Barona ielā, E.Melngaiļa ielā, A.Čaka ielā. Tāpat problēmas ar lietusūdens aizvadīšanu novērojamas Teikā, Lielvārdes ielas apkaimē.

Lietusgāžu dēļ tramvaji un trolejbusi šobrīd stāv pie dziļajām peļķēm, līdz ar to gaidāmi 30 līdz 40 minūšu kavējumi, kamēr ūdens aiztecēs notekcaurulēs, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Piemēram, applūduša ceļa dēļ šobrīd abos virzienos nenotiek kustība 3.trolejbusa maršrutā Duntes ielā pie Traumatoloģijas institūta.

 

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.