CSDD Biķernieku trasē uzstādīts F-1 standarta drošības aprīkojums

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku kompleksajā sporta bāzē būvdarbu veicējs SIA “Binders” šodien uzstādīja pasaulē labāko motosporta trašu drošības aprīkojumu – dzelzsbetona barjeras, drošības sētas un dalībnieku parka nobrauktuvju (pitlīniju) dubultās dzelzsbetona sienas.

Daļa no tā ir pasaulē vadošā drošības aprīkojuma ražotāja, Šveices uzņēmuma “Geobrugg” dāvinājums Biķernieku trasei. Līdz ar šī dāvinājuma saņemšanu starptautiskie drošības eksperti atzīst, ka Biķernieku trase un jaunbūvētā rallijkrosa trase tiek plānota un veidota, pievēršot pastiprinātu uzmanību sportistu un skatītāju drošībai.

Šveices uzņēmums sadarbībā ar Starptautisko Automobiļu Federāciju (FIA) ir nupat pabeidzis darbu pie dubultās dzelzsbetona pitlīniju sienas izveides un tās pirmā demonstrācija notiek tieši Biķernieku trasē. Plānots, ka rallijkrosa čempionāta laikā (2016.gada 1.un 2.oktobrī) pasaulē jaunākais drošības aprīkojums tiks prezentēts gan FIA, gan daudzu pasaules valstu motosporta trašu drošības ekspertiem. Dubultās pitlīniju sienas ir jaunākais risinājums motosporta trasē, jo nodrošina sportistiem aizsardzību brīdī, kad sporta automašīnas trasē pārvietojas pa abām pusēm. Šādas drošības barjeras tuvākajā nākotnē plānots uzstādīt arī Norvēģijas un Ķīnas motosporta trasēs.

Drošības dzelzsbetona barjeru un aizsargžogu uzstādīšanu CSDD Biķernieku trasē veic SIA “Binders”, kas būvē arī rallijkrosa trasi. Uzņēmuma darbiniekus šobrīd apmāca Šveices uzņēmuma “Geobrugg” speciālisti.
Jāpiebilst, ka šonedēļ Rīgā notiek uzņēmuma “Geobrugg” organizēta konference par motosporta drošības aprīkojumu, uz kuru ir ieradušies sporta trašu pārstāvji no Japānas, Ķīnas, Austrālijas, Šveices un ASV. Konferences dalībnieki šodien piedalījās arī jaunākā drošības aprīkojuma prezentācijā Biķernieku trasē. Šveices uzņēmums “Geobrugg” ir aprīkojis daudzas pasaulslavenas motosporta trases, piemēram, Soču F-1 trasi, Hermanos Rodriguez Meksikas F-1 autosporta trasi, Tailem Bend trasi Austrālijā, kā arī ASV un Apvienoto Arābu Emirātu trases.

Rallijkrosa trase atklāšana notiks 24.jūlijā, kad Biķerniekos norisināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrais posms.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.