Šodien portāls iAuto.lv svin savu 15 gadu jubileju; kā radās nosaukums (+ foto)

Šodien Latvijā vecākais un apmeklētākais auto ziņu portāls iAuto.lv atzīmē savu 15. jubileju, jo tieši 2001. gada 1. jūnijs tiek uzskatīts par iAuto.lv dzimšanas dienu.

iAuto.lv ir piedzīvojies dažādus laikus. Bijuši gan kāpumi, gan kritumi, taču pēdējie gadi viennozīmīgi ir aizvadīti ar pluss zīmi, par ko jāsaka liels paldies mūsu uzticīgajiem portāla iAuto.lv apmeklētājiem.

iAuto.lv komanda portāla 15. dzimšanas dienā sarūpējuši arī dāvanas saviem apmeklētājiem – jaunu un pilnveidotu ziņu izkārtojumu un, radījuši līdz šim nebijušu sadaļu iAuto, kurā vēstīsim par jaunumiem tehnoloģiju pasaulē. Tajā būs informācija par viedtālruņiem, datoriem, foto tehniku un populārākajām aplikācijām, kā arī būs pieejami profesionāļu viedokļi, testi un video. Protams, nemainīgi lielākā uzmanība tiek pievērsta kvalitatīvam un aktuālam saturam, ar uzsvaru uz oriģināliem materiāliem. Lielu atsaucību līdz šim izpelnījusies apmeklētāju iespēja – uzdot savu jautājumu ekspertam.

iAuto atbalstīja ralliju Kurzeme 2016 Foto: iAuto.lv

Būtiskas izmaiņas iAuto.lv attīstībā notika 2012. gada rudenī, kad portālu savā īpašumā iegādājās SIA „EON”, kura jau no 2009. gada darbojas mediju nozarē ar tādiem portāliem kā jauniauto.lv un garaza.lv, un no 2012. gada ir arī konkursa „Latvijas Gada auto” organizators. Uzlabojumi bija acīmredzami – ikdienā publicēto ziņu skaits strauji palielinājās, portālā aktivizējās sadaļas, kur tiek rakstīts par jaunumiem motoru sportā, kā arī lasītājiem bija unikāla iespēja regulāri iepazīties ar Latvijas auto avāriju analīzēm.

Portāls pirmsākumos radies kā lasītāju forums un šī sadaļa portālā līdz pat šim brīdim ir bijusi neatņemama sastāvdaļa. Bija laiks, kad forumu sadaļa bija nonākusi nepareizā virzienā un nedaudz sāka līdzināties interneta “izgāztuvei”, kur katrs apmeklētājs varēja atstāt savu viedokli, kas bieži vien nebija definējams, kā publiskajai telpai piemērots. Šobrīd viss ir mainījies un forumu diskusijās piedalās arī jomas speciālisti un zinātāji, piemēram, CSDD, informācija ir kvalitatīva un atbilstoša publiskai telpai.

Foto: iAuto.lv

iAuto.lv dibinātājs Elmārs Biele par iAuto.lv portāla radīšanu nu jau tālajā 2001. gadā: “Sākotnēji bija ideja izveidot virtuālo autoplaci – tas bija 2000. gadā. Sākām programmēt un veidot portālu, kurā varētu ievietot auto sludinājumus. Tad arī radās papildinājumi – gribējām pievienot auto ziņu sadaļu. Īsi pirms portāla oficiālās atvēršanas pastāstīju par šo jaunumu arī ziņu aģentūras LETA žurnālistam. Drīz LETĀ parādījās diezgan „izpušķota” ziņa, ka 1. jūnijā tiks atklāts nopietns auto portāls un tajā būs ļoti daudzpusīga informācija par un ap auto. Atpakaļceļa nebija – mums nācās pielāgoties šai ziņai un 2001. gada 1. jūnijā mēs atvērām stipri līdzīgu portālu – kā bija aprakstīts LETA publicētajā ziņā. Portāla pamatfunkcija bija lasītāju/apmeklētāju informēšana par jaunumiem auto pasaulē. Tikpat svarīgi – mēs palīdzējām autovadītājiem tajā laikā uzturēt savas tiesības uz Latvijas ceļiem, konsultējām par CSN, Ceļu policijas tiesībām un pienākumiem attiecībā pret autovadītājiem, aprakstījām strīdus situācijas, kuras radās starp Ceļu policiju un autovadītājiem, norādījām uz Ceļu policijas pārkāpumiem un kļūdām.”

Foto: iAuto.lv

iAuto.lv portāla nosaukuma izvēli Biele skaidro šādi: „Pašā sākumā gribējās portālu nosaukt par eAuto, bet tāds domēna vārds jau bija aizņemts. Tāpēc izvēlējos iAuto un ne reizi nenācās nožēlot šāda nosaukuma izvēli.”

iAuto galvenās sadaļas ir:

  • ZIŅAS – katru dienu vairāk nekā 10 jaunas ziņas – auto, moto, ūdens sports;
  • VIDEO – aktuāli par satiksmes drošību, pamācoši avāriju video, avāriju analīze, izklaidējoši video;
  • FORUMS – apmeklētāju viedokļi, jautājumi, dalīšanās personīgajā pieredzē; diskusijas par un ap auto;
  • LASĪTĀJU PIEREDZE – Latvijas autovadītāju pieredze par dažādiem automobiļiem;
  • JAUTĀ EKSPERTAM – profesionālu ekspertu atbildes uz apmeklētāju uzdotajiem jautājumiem;
  • AKCIJAS – aktuālākās dīleru auto pārdošanas un servisa akcijas.

Portālu iAuto.lv katru mēnesi apmeklē no 50 000 līdz 80 000 unikālo lietotāju pēc Gemius Audience statistikas datiem.

Pievienojies mūsu vairāk kā 80 000 sekotāju pulkam:

  • Facebook šeit https://www.facebook.com/iAutolv
  • Draugos šeit http://www.draugiem.lv/iautolv/api/cels2016
  • Twitter šeit https://twitter.com/iAutolv
  • YouTube šeit https://www.youtube.com/user/jauniauto

Foto: iAuto.lv

iAuto testē BMW i8 Biķernieku trasē Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.