“Swedbank līzings” pērn strādāja ar 6,8 miljonu eiro peļņu

“Swedbank” grupas uzņēmums, līzinga un faktora pakalpojumu sniedzēja SIA “Swedbank līzings” pērn strādāja ar 6 835 506 eiro peļņu, liecina uzņēmuma iesniegtais 2015.gada darbības pārskats, kas pieejams “Firmas.lv” datubāzē.

Pērnā peļņa ir par 25% lielāka nekā 2014.gada peļņa 5 475 191 eiro.

Akcionārs nolēmis 2015.gada peļņu izlietot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

“Swedbank līzinga” pamatdarbības veidi un galvenie produkti ir vieglo automašīnu, komerctransporta, iekārtu un tehnikas, kā arī apgrozāmo līdzekļu finansēšana.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā kopējie līzinga pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar 2014.gadu palielinājās. 2015.gadā pieprasījums kompensēja līzinga portfeļa amortizāciju, kā rezultātā “Swedbank līzinga” finansētais līzinga portfelis palielinājās par 10%.

“Swedbank līzings” 2015.gadā turpināja stiprināt partneru un klientu apkalpošanas servisu. Pērn tika sākti un pabeigti vairāki IT infrastruktūra projekti, kuri padarīja līzinga procesu ātrāku un ērtāku klientiem. Tika pārskatīts līzinga pieteikšanas process un līguma attālinātās parakstīšanas iespējas.

Pērn būtiski nemainījās pārņemto aktīvu realizācijas stratēģija. Uzņēmums atgūtos aktīvus (automašīnas, industriālo tehniku) realizēja relatīvi īsā laika periodā. Kopumā 2015.gadā tika pārņemti 70 aktīvi, savukārt 90 vienības tika realizētas, atgūstot vidēji 80% no finansētās aktīvu vērtības.

Šogad “Swedbank līzinga” uzdevums ir turpināt palielināt līzinga un faktoringa finansēšanas portfeli, izstrādāt vēl efektīvāku līzinga apkalpošanas procesu “Swedbank” esošajiem un potenciālajiem klientiem.

Šogad prioritārie virzieni būs visi segmenti – vieglās automašīnas, lauksaimniecības tehnika un komerctransporta joma.

“Swedbank līzinga” valdes priekšsēdētājs ir Andrejs Anaņjevs, valdes loceklis – Reinis Rubenis.

Swedbank ēka Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.