Autosportists Jānis Baumanis turpmāk ikdienā pārvietosies ar jauno “Ford Focus RS” automašīnu

Šonedēļ oficiālais “Ford” pārstāvis Latvijā “Inchcape Motors Latvia” rallijkrosa braucēja Jāņa Baumaņa rīcībā nodeva jauno “Ford Focus RS” automobili, kas ir līdz šim ātrākais “Ford” modelis, ātrumu no 0 līdz 100 kilometriem stundā sasniedzot vien 4,7 sekundēs.

Jaudīgais hečbeks Jānim Baumanim tika pasniegts, atgriežoties mājās pēc trešā Pasaules rallijkrosa čempionāta posma Beļģijā, un tiks izmantots ikdienas vajadzībām, ļaujot arī starp sacensībām izjust dinamiku un ātrumu, ko sniedz 2,3 litru “EcoBoost” dzinējs un 350 zirgspēku lielā jauda.

Autosportists J.Baumanis atzīst: “Liels prieks par to, ka ir izveidojusies sadarbība ar “Inchcape Motors Latvia”. Šogad, kad būšu Latvijā, man būs lieliska iespēja pārvietoties ar jauno “Ford Focus RS” automašīnu. Autoražotājs “Ford” ir viens no titulētākajiem ražotājiem autosporta pasaulē, un arī šogad Pasaules čempionātā rallijkrosā piedalos ar “Ford” markas automašīnu – tā ir uzticama, ātra un sagādā ļoti lielu braukšanas prieku.

Jaunais “Focus RS” ir ātrākais šī veida sērijveida auto, un tas paātrinās līdz 100km/h tikai 4,7 līdz šim sekundēs, kā arī aprīkots ar 350 zirgspēku motoru, kas nodrošina lielisku dinamiku. Uzņēmums “Ford” ir ieguldījis ļoti daudz laika, lai šī ne tikai mašīna būtu vizuāli ļoti skaista, bet arī tehniskie risinājumi būtu augstākajā līmenī, kas nodrošina lielisku vadāmību un atpazīstamību uz ielas un liek runāt par šo automašīnu ne tikai autosporta cienītājiem. Viennozīmīgi būs liels prieks pārvietoties ar šo auto ikdienā!”

“No tiesas priecājamies, ka izveidojusies sadarbība ar vienu no perspektīvākajiem Latvijas autosportistiem – Jāni Baumani. Ceram, ka pārvietošanās ar jauno “Ford Focus RS” viņam sagādās patiesu gandarījumu un radīs daudz pozitīvu emociju, iedvesmojot sasniegt arvien jaunas karjeras virsotnes,” teic Jana Garanča, “Inchcape Motors Latvia” mārketinga vadītāja.

Automobilis aprīkots ar četriem iestatāmiem piedziņas režīmiem – “Drift”, “Sport”, “Track” un “Normal”. Katrā režīmā mainās piedziņas sistēmas darbība, amortizatoru kontrole, elektroniskā stabilitātes kontrole un “ABS” sistēmas darbība, kā arī vadāmība un dzinēja atsaucība – pat dzinēja skaņa iegūst citu nokrāsu. Atrodoties trasē, iespējams izvēlēties saneses režīmu, kurā izmaiņas griezes momenta izdalē ļauj izpildīt kontrolētu sanesi. Tāpat jaunajā “Ford Focus RS” pirmo reizi pieejama arī braukšanas uzsākšanas funkcija “Launch control”, kas konfigurē automobiļa šasijas un elektropārvades sistēmu, nodrošinot pēc iespējas straujāku paātrinājumu.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.