Uz Valmieras šosejas aptur 6.sērijas “BMW”, kas traucas ar 206 km/h

Valsts policijas (VP) darbinieki vakar uz Valmieras šosejas apturēja automašīnu “BMW 645”, kas vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā (km/h), traucās ar ātrumu 206 km/h.

Kā aģentūra LETA uzzināja VP, Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža 45.kilometrā, apturētās automašīnas vadītāja paskaidroja, ka braukusi tik ātri, jo licies, ka automobilim ir kādas tehniskas problēmas, un šādā veidā viņa testējusi, vai ar mašīnu viss kārtībā.

1985.gadā dzimušajai sievietei par šādu “auto testēšanu” draud naudas sods no 360 līdz 480 eiro, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

VP aicina nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka braukšanas ātruma pārsniegšana, turklāt tik būtiska, apdraud ne tikai pašu autovadītāju, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Kā ziņots, Lielajā Piektdienā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu VP uz Latvijas ceļiem kopumā noformējusi 226 administratīvā pārkāpuma protokolus. Visvairāk šādu protokolu – 94 – noformēts Rīgā un tās apkārtnē, bet Vidzemē par ātruma pārsniegšanu noformēti 30 protokoli.

Lieldienu brīvdienās policija solījusi pastiprināti kontrolēt satiksmes drošību, īpašu uzmanību pievēršot atļautajam braukšanas ātrumam, kā arī tam, vai šoferi nesēžas pie stūres reibumā un vai pareizi tiek lietoti bērnu sēdeklīši un drošības jostas.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.