Liela zādzība uz valsts autoceļa Ventspils novadā

Valsts akciju sabiedrības Latvijas Valsts ceļi (LVC) 12. februārī konstatēja, ka laikposmā no 5. līdz 12. februārim valsts reģionālā autoceļa P122 Ventspils–Piltene posmā no 8. līdz 23. kilometram Tārgales un Piltenes pagastu teritorijās ir nozagtas 16 ceļa zīmes ar to balstiem – cinkotām metāla caurulēm. LVC nodarīti zaudējumi 1987 eiro apmērā. Valsts policija ir lūgta ierosināt kriminālprocesu.

Kas ir vēl būtiskāk par finansiālajiem zaudējumiem, ceļu aprīkojuma zādzības un vandālisms tiešā veidā ietekmē arī satiksmes drošību, jo brīdinošas vai ierobežojošas ceļa zīmes vai drošības barjeras trūkums var būt iemesls smagiem ceļu satiksmes negadījumiem ar traģiskām sekām.

“Diemžēl ceļu aprīkojuma zādzības joprojām ir liela problēma. Līdz ar zīmēm no ceļa pazūd autovadītājiem svarīga informācija un drošības nolūkos uzstādītais aprīkojums – barjeras, signālstabiņi. Tiek demolētas un zagtas pieturvietas un apgaismojums tuneļos, neapzinoties, ka tādā veidā tiek nodarīti ne tikai materiālie zaudējumi, bet tiek apdraudēta ceļa lietotāju dzīvība. Gājēji neizmantos tuneļus, kur izdemolēts apgaismojums, un, riskējot ar dzīvību, šķērsos ceļu neatļautā vietā, autovadītāji nesaņems nepieciešamo informāciju par ceļu, ja ir nozagtas ceļa zīmes un tas var novest pie avārijas,” skaidro LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

2015.gadā valsts autoceļu aprīkojumam nodarīti zaudējumi 198 tūkstoši eiro apmērā. Liela daļa šo zaudējumu ir radusies zādzību un vandālisma rezultātā. Pērn uz valsts autoceļiem bojātas vai nozagtas kopumā 148 ceļa zīmes, 145 ceļa zīmju stabi, vairāk nekā kilometrs aizsargbarjeru, 200 m tiltu margu, trīs autobusu pieturvietu paviljoni, četri autobusu pieturvietu soliņi, pieci apgaismes stabi un viens luksofors, nozagti arī septiņi kvadrātmetri bruģa un bojāt vēl citi aprīkojuma elementi.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.