Vakar ceļu satiksmes negadījumos cietuši pieci cilvēki

Aizvadītās diennakts laikā Latvijā reģistrēti 52 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši pieci cilvēki, informēja Valsts policijā.

Rīgas reģionā notikuši 34 negadījumi, Zemgales reģionā – septiņi, Vidzemes – seši, bet Latgales reģionā – pieci negadījumi.

Kā ziņots, pieci cietušie traumas guva Rīgas reģionā.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, šorīt 51 gadīgu sievieti uz gājēju pārejas aizķērusi automašīna. Sieviete guvusi smadzeņu satricinājumu, kā arī smagu krūšu kurvja un kājas traumu.

Līdzīgs gadījums šorīt Rīgā noticis arī ar 59 gadus vecu sievieti, kuru aizķēris autobuss, tādējādi arī šī sieviete guvusi galvas smadzeņu satricinājumu.

Savukārt 12 gadus vecs puika skrējis pāri ielai pie sarkanā luksofora signāla un, saduroties ar automašīnu, guvis kājas traumu. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama 64 gadīgam vīrietim, kuru mašīna aizķēra uz ielas, kā arī 61 gadu vecam vīrietim, kuram mašīna atpakaļgaitā uzbrauca pagalmā. Abi vīrieši guvuši kāju traumas. Līdzīgs gadījums noticis Kurzemē, kur 50 gadīgu vīrieti aizķērusi automašīna, viņam šķērsojot ielu. Arī šis cietušais ar kājas traumu nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1222 izsaukumiem, no tiem 180 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Vakar par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sodīti 14 šoferi un seši šoferi sodu saņēmuši par agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Pieci šoferi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā pieķerti Vidzemes reģionā, pa trijiem – Rīgas reģionā un Zemgales reģionā, divi – Latgales reģionā, bet viens – Kurzemes reģionā.

Par agresīvu braukšanu sodīti seši šoferi Rīgas reģionā.

Savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu protokoli noformēti 206 autovadītājiem. Visvairāk policijašoferus sodījusi Zemgales reģionā – 63, Zemgales reģionā noformēti 53 protokoli, Vidzemes reģionā – 46, Kurzemes reģionā 27, Latgales reģionā 17.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.