Apdrošinātāji LTV žurnālistu tur aizdomās par apzinātu avāriju izraisīšanu peļņas gūšanai

Aizdomīgs esot ceļu satiksmes negadījumu raksturs. Visbiežāk iebraukts sānos priekšā braucošajam auto, kad tas mainījis joslu virzienā pa labi.

Vairāki apdrošinātāji Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” nu jau bijušo žurnālistu Andri Zvaigzni tur aizdomās par apzinātu avāriju izraisīšanu peļņas gūšanai, raksta “Latvijas Avīze”.

Apdrošinātāji uzskata, ka Zvaigzne un viņa paziņas, iespējams, apzināti iesaistoties ceļu satiksmes negadījumos, nodarbojušies ar apdrošināšanas atlīdzību izkrāpšanu.

32 gadus vecajam Zvaigznem, spriežot pēc viņa attēliem sociālajos tīklos, patīk auto un autobraukšana, taču uz ceļa viņu kā autobraucēju vajājot nelaimes. Kopš 2012.gada līdz šim brīdim viņš iekūlies 24 avārijās, tostarp 2014.gadā – 15 reizes, turklāt sešas reizes mēneša laikā un vienudien – pat divas reizes pēc kārtas. Visos gadījumos par vainīgo atzīts cits braucējs, tomēr Zvaigznes rīcība apdrošinātājiem radījusi aizdomas.

Aizdomīgs esot ceļu satiksmes negadījumu raksturs. Visbiežāk iebraukts sānos priekšā braucošajam auto, kad tas mainījis joslu virzienā pa labi. Priekšā braucošais atzīts par vainīgu. Tāpat Zvaigzne, atrodoties uz galvenā ceļa, iebraucis sānos auto, kas braucis no mazāk svarīga ceļa uz galveno. Vairākas reizes uzbraukts auto, kad tas atpakaļgaitā braucis ārā no stāvvietas. Apdrošināšanas firmu pārstāvji uzskata, ka šie ceļu satiksmes negadījumi ir izraisīti mākslīgi, lai iedzīvotos uz civiltiesiskās apdrošināšanās izmaksām – no starpības, kas tiek izmaksāta un kas reāli tiek ieguldīta auto remontā.

To, ka apzināti braukts virsū, ir ļoti grūti pierādīt, atzīmē laikraksts, tomēr pagājušā gada 12.aprīlī apdrošinātāji atteicās maksāt, jo paša Zvaigznes nofilmētajā un apdrošinātājiem piegādātajā video redzams, ka pirms sadursmes un sadursmes laikā ar priekšā braucošo auto viņš nebremzē, bet palielina ātrumu.

Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics stāstījis, ka minētajā 12.aprīļa gadījumā viņi bijuši apdrošinātāju pusē: “Video redzams, ka Zvaigzne it kā ievēro ceļu satiksmes noteikumus, bet ne līdz galam: kad autovadītāja maina joslu, viņš piedod gāzi, nesignalizē, neko nedara, lai izvairītos no sadursmes, bet dara visu, lai avārija izskatītos pēc iespējas iespaidīgāka. Birojā strādāju kopš 1997.gada, bet pirmoreiz kaut ko tādu redzu. Par šo cilvēku no apdrošinātājiem man bija informācija jau iepriekš. Man ir sarakstiņš, kurā redzu, cik bieži Zvaigzne iekuļas avārijās, pats nebūdams vainīgs. Viņš nav notiesāts, tāpēc nevaru viņu apvainot. Bet izskatās pēc naudas pelnīšanas veida. Es tiešam nevaru iedomāties, kā viens cilvēks var būt iesaistīts tik daudzos negadījumos.”

Saņemot no apdrošinātājiem atteikumu, Zvaigzne piedraudējis ar televīzijas uzsūtīšanu, kur viņš strādājot. To viņš arī izdarījis, iniciējot sižetu “Aizliegtajā paņēmienā”. Pagājušā piektdienā apdrošinātāju un policijas pārstāvis tikuši uzaicināti uz raidījumu, tomēr, uzzinot par aizdomām par Zvaigznes darbībām, raidījums atcelts un pats Zvaigzne atlaists.

Ne Zvaigzne, ne kāds cits par vainīgu krāpšanā vai citā nelikumīgā darbībā nav atzīts. Pats Zvaigzne neatzīst, ka negadījumi būtu speciāli sarīkoti. “Ko nozīmē mākslīgi? Ja cilvēks mani nepalaiž krustojumā, neievērojot zīmi “Dodiet ceļu”, kas tur mākslīgs? (…) Nekur nav rakstīts, cik man avāriju drīkst vai nedrīkst būt,” izteicies Zvaigzne.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.