Liepājā autovadītājam 5,5 promiles, tas ir maksimums, ko tehniski spēj fiksēt

Policijas reidos trīs brīvdienu laikā pārbaudīti vairāk nekā 43 000 autovadītāju, no tiem alkohola reibumā bijuši 74 vadītāji, bet narkotisko vielu reibumā divi autovadītāji.

Kā norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, pagājušās diennakts statistika – par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji – liecina, ka reibumā pie stūres sēdušies divreiz vairāk vadītāju nekā ikdienā.

5,5 promiles ir maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt. Foto: Valsts Policija

Sadovskis atgādina, ka īpaši izcēlies kāds 23 gadus vecs “Mercedes Benz” vadītājs Liepājā, kuram pēc pirmā mērījuma konstatētas vairāk nekā 5,5 promiles jeb maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt. No nākamās pārbaudes jaunietis attiecās, taču tas nemainīs soda apmēru.

Policijas pārstāvis arī piebilst, ka konstatēti arī 25 vadītāji, kam bijis pieļaujamais alkohola daudzums izelpā jeb mazāk nekā 0,5 promiles. Lai arī šie autovadītāji nav pārkāpuši likumu, esot skaidra viņu attieksme pret auto vadīšanu reibumā, jo auto izvēlējušies vadīt riskējot un paļaujoties uz veiksmi.

Likumsargi turpinās pastiprināti strādāt uz ceļiem gan svētkos, gan pēcsvētku dienā.

Kā ziņots, Līgo dienas priekšvakarā, pirmdien par braukšanu reibumā aizturēti 32 transportlīdzekļu vadītāji. Kopumāpolicijas reidos pirmdien pārbaudīti 17 704 transportlīdzekļu vadītāji.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.