Inovācija auto pasaulē: Huawei atklāj pirmo automašīnu, kuru vada mākslīgā intelekta darbināts viedtālrunis

Uzņēmums Huawei, pasaules tehnoloģiju līderis, kļuvis par pirmo mobilo ierīču ražotāju, kas izmantojis mākslīgā intelekta darbinātu viedtālruni, lai vadītu automašīnu.

Projekts “RoadReader” paplašina Huawei radītās objektu atpazīšanas tehnoloģijas robežas un pārbauda savu mākslīga intelekta vadīto ierīču mācīšanās spējas, ātrumu un veiktspēju.

Atšķirībā no automašīnām bez vadītāja, kas vienkārši identificē šķēršļus ceļā, Huawei ir pārveidojis Porsche Panamera par autonomu mašīnu, kas ne tikai redz, bet arī izprot apkārtējo vidi. Auto spēj atpazīt aptuveni 1000 dažādus objektus, tai skaitā kaķi, suni, bumbu, divriteni un iemācīties rīkoties atbilstoši situācijai.

Projekts “RoadReader” izmanto tālrunī Huawei Mate 10 Pro iebūvētā mākslīgā intelekta sniegtās priekšrocības. Ikdienā ierīce izmanto mākslīgo intelektu fotogrāfiju uzņemšanā, atpazīstot dažādus objektus, ēdienus un ainavas, lai iegūtu profesionāla līmeņa bildes.

Vairums šobrīd izstrādāto autonomo mašīnu paļaujas uz trešo pušu izstrādāto procesoru skaitļošanas jaudu. Turpretī Huawei pieturas pie savas misijas – padarīt neiespējamo iespējamu. Tas tiek darīts, izmantojot tehnoloģiju, kas jau pieejama ražotāja jaunākajos viedtālruņos, tādējādi parādot tās izcilo funkcionalitāti un pārākumu pat pār labākajām tehnoloģijām, kuras izmanto bezpilotu auto ražošanā.

“Mūsu viedtālruņi jau tagad lieliski spēj atpazīt objektus. Mēs vēlējāmies pārbaudīt, vai varam tiem īsā laika posmā iemācīt ne tikai vadīt auto, bet arī izmantot mākslīgā intelekta spējas, lai ieraudzītu objektus un efektīvi no tiem izvairītos,” paskaidro Endrjū Garihijs (Andrew Garrihy), Huawei Rietumeiropas reģiona mārketinga vadītājs. “Ja mūsu tehnoloģijas šādu funkciju iemācīšanos spēj sasniegt tikai 5 nedēļu laikā, rodas jautājums – ko vēl tās spēj?”, stāsta E. Garihijs.

Huawei jauno “RoadReader” bezpilota automašīnas projektu demonstrēs Pasaules Mobilajā kongresā (MWC) – divu dienu pasākumā Barselonā šī gada 26. un 27. februārī. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja izmēģināt “braukšanu” ar automašīnu, mēģinot tai iemācīt atpazīt un apbraukt dažādus objektus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.