Volta Trucks apstiprina 300 pasūtījumu (+ FOTO)

Elektrisko pilsētas satiksmei paredzēto kravas automašīnu ražotājs Volta Trucks paziņojis, ka tuvāko mēnešu laikā uzsāks sava pirmā modeļa Volta Zero sērijveida ražošanu.

Volta Truks ir 2017.gadā dibināts uzņēmums ar galveno mītni Stokholmā, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis tīras vides saglabāšanu pasaules pilsētās. Šim nolūkam kalpos arī skandināvu izstrādātais elektriskās piedziņas kravinieks, kura ražošana Austrijas Steyr rūpnīcā sāksies šī gada otrajā ceturksnī.

Volta Trucks paziņojis, ka saņēmis 300 apstiprinātu pasūtījumu, kas uzņēmumam nodrošinās vairāk nekā 85 miljonu eiro apgrozījumu. Pasūtītāja vārds uzņēmuma paziņojumā netiek atklāts.

Volta Zero ir 9,2 m garš transportlīdzeklis ar 16 tonnu kravnesību, kas aprīkots ar 150-225 kWh bateriju aptuveni 150-200 kilometriem pilsētas satiksmē.  Konstrukcija paredz zemu grīdu, atbīdāmas kabīnes durvis abās pusēs, vadītāja vietu kabīnes centrā un lielu stiklojuma platību, kas šoferim nodrošinās redzamību 220 grādu leņķī, ļaujot paturēt savā redzeslokā lielāko daļu gājēju un riteņbraucēju.   

Transportlīdzekļa maksimālais ātrums – 90 km/h.

2021.gadā tika ziņots, ka 1470 Volta Trucks pasūtījis vācu loģistikas milzis DB Schenker.

Foto: Volta Trucks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.