Vācijas upju zemais ūdens līmenis apdraud degvielas piegādes

Zemais ūdens līmenis Vācijas upēs Reinā, Mainā un Donavā sācis apdraudēt degvielas piegādes – kuģos vairs nevar iepildīt maksimālo daudzumu, tādēļ pārvadājamās degvielas daudzums ievērojami rūk.

Kamēr pie mums turpinās mēreni silta vasara, Vācijā karstums nerimstas, nokrišņu ir maz, bet ūdens līmenis upēs samazinās. Tā kā Vācijas upes ir svarīgs posms dažādu materiālu, tostarp degvielas piegāžu infrastruktūrā, pēdējā laika situācija sākusi ietekmēt arī degvielas uzpildes stacijas.

Kādas Minhenes tankštelles īpašnieks izdevumam Focus atklājis, ka viņa uzpildes stacijā šī iemesla dēļ izbeigusies viena veida degviela. “Tā ir vairāku apstākļu sakritība”, viņš sūdzējies – “Degvielu varētu pievest arī pa ceļu, taču nav pietiekami daudz kravas automašīnu šoferu. Klasisks kvalificētu darbinieku trūkums, klasisks infrastruktūras trūkums”.

Pa dzelzceļu piegādes viņa uzņēmumam nav iespējamas, bet piegādēm ar autotransportu ir vairāki traucējošie faktori, piemēram, šoferu slimošana ar Covid vai braukšanas aizliegums svētdienās.

Vai situācija saasināsies arī turpmāk, nav skaidrs, taču visiem būtu labāk, ja lietus tomēr sāktu līt, raksta Focus.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.