KAMAZ sacīkšu komanda pārdod savus kraviniekus

KAMAZ-Master, krievu sacīkšu komanda, kas pēdējos gados bija praktiski neuzvarama Dakāras rallija kravas automašīnu ieskaitē, spiesta pārdot vairākas mašīnas.

Pēc tam, kad vairāki ārzemju partneri sarāva attiecības ar KAMAZ-Master, komanda nonākusi finanšu grūtībās, raksta krievu mediji.

KAMAZ-Master vadītājs un septiņkārtējais Dakaras rallija maratona uzvarētājs Vladimirs Čagins pastāstījis, ka budžets tiek veidots no mātesuzņēmuma PJSC KAMAZ un komandas sponsoru līdzekļiem, bet pēc ārvalstu partneru aiziešanas, komanda spiesta strādāt taupības režīmā un aktīvi meklēt alternatīvus budžeta papildināšanas avotus.

Pēc Čagina vārdiem, sacīkšu mašīnas tiks pārdotas kolekcionāriem. “Lūgumi pārdot vienu vai auto tika saņemti arī agrāk, bet tagad, varētu teikt, dzīve mūs piespieda. Neredzu neko sliktu tajā, ka kāds savā kolekcijā iegūs sen kāroto KAMAZ, bet komanda saņems papildus līdzekļus, lai turpinātu savu darbību.”

Plānoti arī citi pasākumi, piemēram, ekskursiju izbraucieni, testa braucieni visiem, kas to vēlas, iepazīšanās ar Kamaz ražotni u.c.

Zināms, ka viena no automašīnām , kas izlikta pārdošanā ir 2004.gada Kamaz 4911, ko piedāvā par 8,2 miljoniem rubļu (125 000 eiro), bet par 2007.gada Kamaz-4326 prasa 10,4 miljonus rubļu (159 000 eiro).

Bet visdārgākā automašīna, ko KAMAZ-Master izliek pārdošanā, ir modernais KAMAZ-43509. Tā cena ir 60 miljoni rubļu (916 000 eiro). Ar šo automašīnu piloti izcīnīja uzvaras un godalgotas vietas Dakaras 2019., 2020. un 2021. gada sacensībās, kā arī 2019. gada Silk Way rallija maratonā.

Foto: Kamaz-Master

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.