Inbox.lv piedzīvojis hakeru uzbrukumu; vietne joprojām (plkst.13.30) nedarbojas

E-pakalpojumu vietne “inbox.lv” šonakt piedzīvojusi izkliedētās pakalpojumatteices jeb DDoS uzbrukumu, tādēļ pirmdienas rītā nebija pieejami vairāki tās pakalpojumi, informē vietnes pārvaldnieki.

“Inbox.lv” īpašnieka SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs Andris Griķis norāda, ka uzņēmums cīnās ar savā vēsturē lielāko hakeru uzbrukumu, tādēļ pakalpojumi bija apgrūtināti, tostarp traucēta pieeja e-pastam, failiem, kalendāram, foto un video galerijām.

DDoS uzbrukumi tiek vērsti tikai pret infrastruktūru, proti, tie apgrūtina pieeju pakalpojumiem, un lietotāju dati ir drošībā.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas “Cert.lv” pārstāvji aģentūrai LETA atzina, ka uzbrukums potenciāli varētu būt saistīts ar Krievijas agresīvo režīmu atbalstošā kiberhuligānu grupējuma “Killnet” aktivitātēm, tomēr “Cert.lv” sadarbībā ar “Inbox.lv” vēl veiks incidenta analīzi.

Krievijas izcelsmes interneta huligāni pēdējās nedēļās DDoS uzbrukumus vērsuši pret vairākām Latvijas interneta vietnēm. Tie ir diezgan vienkārši un lēti, un ar tiem ir diezgan viegli tikt galā, bet to vienkāršuma dēļ jārēķinās, ka tie var būt ilgstoši. “Cert.lv” vadītāja Baiba Kaškina atzinusi, ka pagaidām uzbrucēju sekmes ir minimālas.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.