7 iemesli, kādēļ pircējam izvēlēties elektroautomobili 2.daļa

Populārais vācu automobiļu tematikai veltītais izdevums Autobild.de apkopojis septiņus iemeslus, kādēļ arvien vairāk pircēju izvēlas iegādāties elektriskās piedziņas automobili.

Piektais iemesls: elektriskajām automašīnām piemīt paraugfunkcija un labs tēls

Tie, kas brauc ar elektrību, palīdz videi. Tāpēc arvien vairāk cilvēku rāda labu piemēru un pāriet uz elektromobilitāti. Kamēr ICE automobiļu reģistrācija Vācijā strauji krītas, e-automobiļi uzstāda jaunus rekordus. No 2021. gada janvāra līdz oktobrim Vācijā piereģistrēti 267 255 pilnībā elektriski transportlīdzekļi, kas ir vairāk nekā visā iepriekšējā gadā kopā ņemot. Ikviens var samazināt savu CO2 pēdas nospiedumu ar elektrisko automašīnu — ar nosacījumu, ka tiek uzlādēts ar atjaunojamo enerģiju. E-transportlīdzekļi arī samazina trokšņu līmeni pilsētās. Sabiedrība to respektē. E-mobilitātes popularitāte iedzīvotāju vidū nepārtraukti pieaug, un līdz ar to arī e-autovadītāju kā ilgtspējīgas mobilitātes pionieru tēls.

Sestais iemesls: elektromobiļus kļūst vieglāk uzlādēt

E-auto uzlāde kļūst arvien ērtāka. Saskaņā ar statistiku, tagad elektromobiļu īpašnieki uzlādē vairāk nekā 85 procentus no saviem transportlīdzekļiem mājās vai darbā. Tas nozīmē, ka piespiedu apstāšanās degvielas uzpildes stacijās, kā tas ir ierasts ar iekšdedzes dzinējiem, ir gandrīz pilnībā novērsta. Galu galā jūs varat ērti uzlādēt e-auto netālu no sava īpašuma vai pa nakti no mājsaimniecības elektrotīkla. Tie, kas veic lielākus attālumus, tagad visā Vācijā var atrast vairāk nekā 40 000 publisko un daļēji publisko uzlādes punktu, no kuriem katram septītajam ir līdzstrāvas ātrais lādētājs. Līdz 2030. gadam publisko uzlādes punktu skaitam vajadzētu sasniegt viena miljona atzīmi. Taču arī e-auto sniedzamība nepārtraukti pieaug. Normālos apstākļos tas šobrīd ir 300–500 kilometru diapazonā. Labi, tas ir mazāk nekā iespējams nobraukt ar iekšdedzes dzinējiem, taču, vai mums tiešām ir vajadzīgs tik liels diapazons? Saskaņā ar Federālās vides aģentūras datiem puse no visiem Vācijas braucieniem nepārsniedz piecus kilometrus, bet idēji katrs autovadītājs dienā nobrauc tikai aptuveni 40 kilometrus.

Septītais iemesls: elektriskās automašīnas ir stilīgas un jaudīgas

Elektriskie transportlīdzekļi ir ne tikai klimatam draudzīgi un efektīvi, bet arī ārkārtīgi dinamiski. Pilns elektromotoru griezes moments ir pieejams jau no paša sākuma, paātrinājums ir milzīgs. Turklāt smagais akumulators palielina elektromobiļa saķeri. Zemākā smaguma centra dēļ e-auto stingrāk spiežas pie ceļa, kas ir īpaši labi pamanāms līkumos. Runājot par sportiskumu: elektriskās sacīkšu automašīnas jau uzstāda jaunus apļa rekordus leģendārajās sacīkšu trasēs – vai nu Nirburgringā, vai Pikes Peak (ASV). Bet, runājot par sportisku braukšanu, e-auto neatšķiras no ICE: liela jauda ilgtermiņā patērē daudz enerģijas, attiecīgi, tie, kas brauc tālredzīgi un ar mēra sajūtu, tiek daudz tālāk.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.