Rīgas domes deputāti vērtēs paveikto Barona ielas pārveidošanā par gājēju ielu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti vērtēs paveikto Barona ielas pārveidošanā par gājēju ielu, liecina komitejas sēdes darba kārtība.

Plānots, ka par šo jautājumu ziņos Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Pagaidām viņa ziņojums nav pievienots informācijai deputātiem.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja 12.jūlijā nolēma no 1.septembra Čaka ielā likvidēt vienu velojoslu, bet satiksmi organizēt pa divām autotransporta joslām, vienas sabiedriskā transporta joslas. Viena velojosla saglabāta centra virzienā. 

Komitejas lēmums arī paredzēja Krišjāņa Barona ielas pārveidi, lai tā kļūtu par pilnvērtīgu ielu gājējiem, velosipēdistiem un tramvaja satiksmei.

Savukārt kad tika sākta vienas velojoslas likvidēšana Čaka ielā, Rīgas mēra Mārtiņa Staķa pārstāvētā frakcija “Par/Progresīvie” (PP) paziņoja, ka koalīcijas partneriem “pieprasīja saglabāt” abas velojoslas Čaka ielā līdz 1.novembrim.

PP frakcija aicināja sasaukt Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, lai izvērtētu jūlijā komitejas pieņemtā lēmuma izpildi saistībā ar satiksmes organizāciju Aleksandra Čaka un Krišjāņa Barona ielā.

Taču ārkārtas sēde netika sasaukta.
 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.