Taivānā vilciena avārijā gājuši bojā vismaz 48 cilvēki

Taivānā vilciena avārijā piektdien gājuši bojā vismaz 48 cilvēki, kas ir viena no smagākajām dzelzceļa katastrofām valsts vēsturē.

Vilciens ar vairāk nekā 350 pasažieriem avarējis tunelī pie austrumu pilsētas Hualienas, uztriecoties uz sliedēm noslīdējušam celtniecības transportlīdzeklim.

Kā pavēstīja Taivānas Nacionālā ugunsdzēsības aģentūra, apstiprināta vismaz 48 cilvēka bojāeju, bet 66 cilvēki nogādāti slimnīcā. Glābēji atbrīvojuši visus vagonos iesprostotos cilvēkus.

Kā uzskata policija, avāriju izraisījusi nepareizi novietota kravas automašīna, kas noslīdējusi pa nogāzi un uztriekusies vilcienam, kad tas iebraucis tunelī.

No vilciena astoņiem vagoniem četri nav cietuši, bet pārējie četri noskrējuši no sliedēm un ietriekušies sienās tuneļa iekšienē.

Katastrofa notikusi četras dienas ilgā Kapu apkopšanas svētku pirmajā dienā, kad Taivānas ceļi un vilcieni ir cilvēku pārpilni. Šajos svētkos cilvēki atgriežas savu senču ciemos, lai apkoptu radinieku kapus un veiktu ziedojumus.

Pēdējā smagā dzelzceļa katastrofa Taivānā notika 2018.gada oktobrī, kad gāja bojā 18 cilvēki.

Kā vēsta laikraksts “Apple Daily”, smagākā dzelzceļa katastrofa Taivānā notika 1948.gadā, kad gāja bojā 64 cilvēki. 1961.gadā citā avārijā gāja bojā 48 cilvēki, bet 1978.gadā dzelzceļa katastrofā dzīvību zaudēja 41 cilvēks.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.