Šogad Tesla saražos 2500 kravinieku (+ FOTO)

2021.gadā Tesla uzsāks elektriskā vilcēja Semi ražošanu. Plānots, ka pirmajā gadā no konveijera nobrauks 2500 vilcēji.

Viens no Tesla komponenšu piegādātājiem atklājis pasūtītāja plānus attiecībā uz vairākkārt atliktā elektriskā vilcēja Semi ražošanu. Šis uzņēmums, kas piegādā detaļas visiem Tesla modeļiem paziņojis, ka Semi ražošana sāksies 2021.gada trešajā ceturksnī. Vilcēja kabīne taps Tesla rūpnīcā Frīmontā Kalifornijas štatā, bet galīgā montāža notiks Tesla Gigafactory Nevadā vai Tesla Giga Austin Teksasas štatā.

Pirmā Semi izmēģinājuma partija tiks samontēta šī gada maijā, sērijveida produkcijas ražošanas izmēģinājums notiks jūlijā, bet pilnvērtīgu ražošanu uzsāks augustā.

Līdz augusta beigām plānots saražot apmēram 350 kravas automašīnas, pēc tam ražošanas apjoms pakāpeniski palielināsies – līdz 2021. gada beigām līdz 100 transportlīdzekļiem nedēļā, bet līdz 2022. gada beigām -līdz 500 transportlīdzekļiem nedēļā.

Šogad Tesla izlaidīs 2500 elektrisko vilcēju, 2022. gadā – 10 000, 2023. gadā – 25 000 (ieskaitot Eiropas versiju), bet 2024. gadā apjoms pieaugs līdz aptuveni 25 000 elektrisko kravinieku gadā.

Pirms dažām dienām kāds blogeris Sakramento pilsētā nobildēja Tesla Semi prototipu, kas tika transportēts uz treilera, bet vakar šis (vai vēl kāds cits) Semi eksemplārs tika manīts Čikāgā – trīs tūkstošus kilometru no Kalifornijas. Eksperti uzskata, ka attēlos redzamais Semi varētu būt elektriskā vilcēja galīgais variants, kas tiks likts uz konveijera.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/klwtts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.