Varēs sasniegt 300 km/h – BMW radījis kostīmu lidošanai (+ VIDEO)

BMW sadarbībā ar Designworks izstrādājis pasaulē pirmo elektrisko kostīmu-spārnu, kas ļauj attīstīt ātrumu līdz 300 kilometriem stundā. Jauno izstrādājumu Austrijas Alpos jau izmēģinājis austriešu ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Pīters Zalcmans.

BMW Wingsuit ir speciālas konstrukcijas tērps, kura dizains ļauj gaisa plūsmai piepildīt “spārnus” starp pilota kājām, rokām un ķermeni, lai viņš varētu kontrolēt lidojumu, manevrējot gaisa straumēs.

Parasti skaidaiveris ar šādu tērpu var sasniegt 100 km/h, taču tagad tas aprīkots ar īpašu oglekļa šķiedras mugursomu, kurai piestiprināti divi 10 Zs elektromotori ar oglekļa šķiedras propelleriem. Propelleri rotē ar ātrumu 25 000 apgriezieni minūtē, ļaujot lidot ar ātrumu līdz pat 300 kilometriem stundā. Kopā ar 50 voltu litija akumulatoru mugursomas kopējais svars ir tikai 12 kilogrami, bet tajā uzkrātā enerģijas daudzuma pietiks piecu minūšu lidojumam.

Pīters Zalcmans, kurš bija tieši iesaistīts tērpa izstrādē, Minhenes BMW testa centra vēja tunelī veica daudzskaitlīgus izmēģinājus, bet reālos apstākļos to plānoja izmēģināt Dienvidkorejas Pusanā, pārlidojot pāri trim debesskrāpjiem. Plānu izjauca koronavīruss, tādēļ pirmais lēciens notika Alpu kalnos, izlecot no helikoptera 3000 m augstumā kopā ar parastajos tērpos ietērptu ekstrēmo sporta veidu cienītāju grupu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.