Kamaz izmēģina bezkabīnes autonomo transportu Čelnok (+ VIDEO)

Krievijas autobūves uzņēmums KamAZ izmēģinājis autonomi braucošo kravas transportu Čelnok.

Modelis Čelnok 3373 ir pirmais komerciālais bezpilota transportlīdzeklis Krievijā, kas ir saņēmis patentu. Autonomā transportlīdzekļa garums ir 8000 mmi, tas ir 2500 mm plats un 4000 mm augsts. Pēc izmēriem to var salīdzināt ar vidējas tonnāžas KamAZ 4308, tomēr bezpilota transportam nav nepieciešama kabīne, kas ievērojami ietaupa konstrukcijas izmaksas, ļaujot izmantot visu pieejamo konstrukcijas garumu tikai kravai.

8000 kilogramu smagais Čelnok spēj pārvadāt līdz 10 tonnām kravas.  Transportlīdzeklis var pārvietoties jebkurā virzienā, apgriezties nelielā rādiusā, kā arī virzīties pa diagonāli tā sauktajā “krabju” režīmā.

Čelnok ir aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas pa vienam iebūvēts katrā ritenī, nodrošinot maksimālo ātrumu līdz 40 km/h, savukārt 60 kilovatstundu akumulators bez papildu uzlādes ļauj nobraukt līdz 50 km.

Bezpilota transportlīdzeklis paredzēts izmantošanai slēgtā automašīnu rūpnīcas zonā, tādēļ inženieri ir pārliecināti, ka ar šādām īpašībām pilnīgi pietiek, lai izpildītu uzliktos uzdevumus.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.