Āgenskalnā ievieš zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā

Lai uzlabotu gājēju drošību un padarītu apkaimi draudzīgāku mazaizsargātiem satiksmes dalībniekiem, Āgenskalna apkaimē sākts darbs, lai izveidotu zonu, kurā nedrīkstēs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Āgenskalna apkaimes galvenajās ielās – Kalnciema, Melnsila, Nometņu ielā, Aleksandra Grīna bulvārī, Bāriņu ielā un Daugavgrīvas ielā – turpmāk autovadītājiem būs jāpārvietojas ar maksimālo braukšanas ātrumu 30 km/h.

Satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas Eiropas Mobilitātes nedēļas gaitā. Tās mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot sabiedrības veselības stāvokli.

Domē skaidroja, ka šādas zonas Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviestas arī turpmāk, īpaši apkaimju ielās, kur ir privātmājas un vēsturiski nav izbūvētas ietves.

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.