Kravas auto pārbaudēs Vācijā atklāj daudz pārkāpumu

Vācijas policija veic regulāras pārbaudes stāvlaukumos, kuros kravas automobiļu šoferi gaida brīvdienu braukšanas aizlieguma beigas, lai varētu turpināt ceļu. Reida laikā atklājās ļoti daudz pārkāpumu.

8.jūnijā Vācijas policija veica „lielo pārbaudi” pie A5 automaģistrāles Vainhaimas tuvumā izbūvētā Wachenburg stāvlaukuma teritorijā. Reida laikā tika pārbaudīti 100 kravas automobiļi un to šoferi – 42 gadījumos fiksēja dažādus pārkāpumos, tostarp arī alkohola lietošanu. Piemēram, jau pašā pārbaudes sākumā atklājās, ka kravinieks, kas transportēja ekskavatoru ir smagāks nekā to atļauj noteikumi, turklāt drošības ķēdes, kas fiksē kravu, nostiprinātas nepareizi. Vairāki šoferi braukšanas aizlieguma laikā bija lietojuši alkoholu, kas uzrādījās arī pirmdienas rītā. Absolūti nepieļaujami, taču vienā gadījumā to bija atļāvies darīt arī šoferis, kurš pārvadāja bīstamo kravu.

Policija secināja, ka pārkāpumu skaits ir „šokējoši liels”, tādēļ šādi kontroles pasākumi „ir absolūti nepieciešami” un nākotnē tiks veikti regulāri.

Foto: Ekrānbilde no swr.de

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.